71

Пиян германец отърва 2 бона глоба в Пловдив, не разбирал български

Липсващ превод спаси мъртвопиян германец от 2 бона глоба и отнемане на книжката за 24 месеца. Чужденецът шпорил с аудито си в "Тракия". Бил спрян за полицейска проверка на кръстовището на ул. „Недялка Шилева“ с ул. „Цар Симеон“. Униформените отчели, че седналият зад волана мирише силно на алкохол и че бил със забавени реакции. Бил поканен да излезе и видяли, че залита.

Германецът отказал да му бъде извършена проба за употреба на алкохол. Бил издаден талон за медицинско изследване, но той не пожелал да даде кръв. Последвал акт за 2 бона и отнемане на книжката за две години. Полицаят, съставил акта, заявил, че по време на проверката е общувал с германеца на български език и той горе-долу го разбирал. Според разпитани свидетели обаче германецът не владее български език и не общува на него.

Актът и наказателното постановление обаче му били връчени на български, без превод на немски, което според съдът е накърняване правата и законните му интереси да участва пълноценно в производството срещу него. 

На това основание магистратите отменили санкцията и постановили МВР да поеме разноските по делото. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
Adolf Schwarz

Adolf Schwarz

14.10.2022 | 22:35

Δα βи тακοβαм мαмиту. С εднα думα - δългαρсκα ραδοтα

Отговори
0 0
Това

Това

05.10.2022 | 21:15

ако стане с нашенец в Германия ще му скъсат трътката, но ние понеже сме гьотверени клякаме от време оно пред чужденците!

Отговори
4 0
Учител

Учител

05.10.2022 | 19:19

Пратете го в пандиза да научи български.

Отговори
5 0
Мимето

Мимето

05.10.2022 | 16:01

Незнанието не е аргумент да се нарушават законите в чужда държава. Нима в Германия пускат на свобода пияни шофьори?

Отговори
7 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?