71

Пиян чу "Победа!" и стреля с пистолет в пловдивско село

Пиян жител на пловдивското село Татарево си отвори голяма беля, след като стреля с газов пистолет. Впоследствие, обаче, късметът му се усмихна и се спаси от солена глоба в размер на 500 лв. 

Екшънът се разиграл в края на изборния ден на 29 октомври миналата година, когато се избираха кметове и общински съветници. В парка пред читалището, където била изборната секция, имало събрани групи от хора, които чакали приключването на изборния ден. Около 20 часа часа всички членове на секционната избирателна комисия се събрали вътре в сградата на читалището, за да преброят бюлетините.

След около половин час от сградата на читалището излязъл мъж и извикал със силен глас: „Победа“. Няколко секунди по-късно пияният мъж, който бил част от една от групите, събрали се в парка, извадил газов пистолет и възпроизвел няколко изстрела във въздуха. Впоследствие стрелял още няколко пъти.

Това станало пред очите на униформени, които отговаряли за реда покрай изборите. Единият служител на реда му взел пистолета. Пияният крещял през цялото време. Бил поканен да отиде до патрулката, където била установена самоличността му. Впоследствие на място дошъл и синът му, който започнал да се държи арогантно с полицейските служители и да им казва, че нямат право да задържат баща му.

С оглед създалата се ситуация пристигнали още две патрулки от районното в Първомай. Бащата и синът били отведени. Пияният стрелец бил задържан за 24 часа. Било образувано досъдебно производство, но впоследствие прокурор го прекратил. Последвал акт и наказателно постановление в размер на 500 лв. 

Стрелецът обжалвал. Магистратите отменили санкцията, защото има допуснати съществени процесуални нарушения -  разминаване в описанието на нарушението в акта и това в наказателното постановление.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 4 оценки
5/5 от 4 оценки

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?