Следвайте ни

Петима в ареста след наркосделката и стрелбата с автомат край Пловдив

viber icon

Петима рецидивисти се озоваха зад решетките след неуспешната наркосделка до пловдивското село Болярино. 

На 29 декември дилър и купувач се срещнали за сделка с 14 кг марихуана. Клиентът Х.Д. обаче не заплатил наркотиците, а извадил калашник и започнал да стреля във въздуха. Заплашил продавача и гепил наркотиците. 

След подаден сигнал в полицията, стрелецът е задържан. Стана ясно, че той е на 35 години от Казанлък, криминално проявен, осъждан общо 10 пъти, включително за грабежи, наркотици, притежание на незаконно оръжие, причиняване на телесни повреди и други. Многократно е изтърпявал наказание „лишаване от свобода“.


Освен него, като обвиняеми са привлечени и задържани още четирима мъже. В хода на разследването са събрани доказателства, че те имат отношение към държането на наркотика. 

Вчера спрямо М.И., И.И., Й.Т., И.П., са повдигнати обвинения за това, че на 29.12.2020 г., в землището на с. Болярино, обл. Пловдив, в съучастие, като извършители, без надлежно разрешително са държали с цел разпространение високорискови наркотични вещества в големи размери – 14 кг марихуана. За това престъпление е предвидено наказание „лишаване от свобода“  за срок от 3 до 12 г. и глоба от 10 000 до 50 000 лева.  

Обвиняемият И.П., който е продавал наркотика и е участвал пряко в сделката, е извършил престъплението при условията на опасен рецидив. Наказанието, предвидено за това престъпление е „лишаване от свобода“ от 5 до 15 г. и глоба от 20 000 до 100 000 лв.

Обвиняемият М.И. е на 30 години  от Раковски. Той е неосъждан. 

Задържаният И.И. е на 25 г., също от Раковски. Той  е осъждан един път през 2014 г. за престъпление, свързано с наркотици. 

Й.Т. е на 32 г., от село Чалъкови. Той е осъждан веднъж през 2020 г. за престъпления, свързани с държане на наркотични вещества и управление на МПС след употреба на наркотични вещества. Осъден е на наказание „лишаване от свобода“ за срок от 4 месеца, изтърпяването на което е било отложено за срок от 3 години, като настоящето престъпление е извършено в изпитателния срок на предходното му осъждане. 

Арестуваният И.П. е на 28 г., от гр. Раковски, обл. Пловдив. Той е осъждан през 2014 г . и 2017 г. за грабеж и управление на МПС след употреба на наркотични вещества. Изтърпявал е наказания „лишаване от свобода“  и по двете си предходни осъждания, като е излязъл от затвора на 24. 04.2018 г.

Четиримата обвиняеми са задържани с постановление на наблюдаващия прокурор за срок от 72 часа, в който срок предстои да бъде внесено искане в Окръжен съд – Пловдив за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо тях.

Вчера Окръжният съд в Пловдив е гледал мярката за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на стрелеца с калашник, във връзка с повдигнатите му обвинения за грабеж на 14 кг марихуана, държане с цел разпространение на същите наркотични вещества и незаконно държане на огнестрелни оръжия и боеприпаси. Магистратите са го остаавили в ареста. 

 

 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Бачо

Бачо

05.01.2021 | 12:56

Пише се РакУски!

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?