Следвайте ни

Петър Тодоров започва ударна борба с пожарите и миграционния натиск

viber icon

Първата задача на новия главен секретар на МВР старши комисар Петър Тодоров ще е борбата с горските пожари. Това заяви самият той на представянето си в сградата на вътрешното министерство.

"Това е неотложна задача, както и осигуряването на пожарната безопасност и надеждна защита на населението, използвайки целия наличен човешки и технически ресурс. Виждате какво се случва през последните дни. Това наистина е приоритетна задача", подчерта Петър Тодоров.

Като един от най-важните приоритети в работата си на новата длъжност той изтъкна борбата с миграционния натиск. "Засилваме граничния контрол. Ще предприемем активни действия и във вътрешността на страната. Съществува такъв към момента. Предпримат се мерки за неговото задържане. Лицата, които са проникнали на територията на страната през последната седмица са около 300 души. Основната част са мъже от афганистан. Млади мъже, включително и непълнолетни. Основният натиск се концентрира върху границата с Турция и част от границата с Гърция", каза новият главсек.

"Друга приоритетна задача ще бъде борбата с битовата престъпност. И още - контрол за осигуряване на пътната безопасност. С цел да ограничим войната по пътищата системно провеждаме специализирани полицейски операции. Такава стартира и днес, тя е международна за целия ЕС и е свързана с ограничаване на скоростта", посочи Тодоров.

Негов приоритет ще бъде и  борбата с предстоящата нова вълна на COVID-19, в непрекъснато взаимодействие с РЗИ и здравните власти. 

При представянето си пред медиите и обществеността Петър Тодоров оцени като важна ролята на медиите като коректив на работата на властите. Той помоли за време, в което да навлезе в спецификата на позицията на секретар на МВР.

"Работата в МВР е кауза, а заеманата висша професионална длъжност е чест и голяма отговорност. Разчитам на своя опит в полицейската си дейност. Започнал съм работата си в системата на МВР преди повече от 30 години. Разчитам на колегите, които са доказани професионалисти и на диалога с медиите, за да получават българските граждани обективна и точна информация за нашите действия", каза още старши комисар Петър Тодоров.


Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Нали

Нали

09.08.2021 | 14:47

Един закон, който да забранява горските пожари няма ли да приемете!

Отговори
1 0
Абееееееееее

Абееееееееее

09.08.2021 | 13:38

Какви колеги те не те понасят скрий се някъде предател

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?