Следвайте ни

Петър Маринашки остава на свобода, делото за мелето до Кадиево - през септември 

viber icon

В края на септември ще тръгне по същество делото срещу Петър Маринашки, шофирал БМВ-то ковчег при зверската катастрофа с две жертви до Кадиево. Това реши преди минути Окръжният съд в Пловдив, предаде репортер на "Марица". 

На разпоредителното заседание стана ясно, че делото ще се гледа по общия ред, с призоваване на всички свидетели и вещи лица. Адвокатите на почернените семейства, близки и роднини поискаха да бъде изменена мярката за неотклонение на Маринашки от" парична гаранция" в размер на 2000 лв. на най-тежката "задържане под стража". След съвещание съдът реши, че няма основания Маринашки да бъде задържан в ареста и остави в сила вече взетата мярка. 

Адвокатът на Маринашки Йордан Давчев посочи аргументи, според които мярка, различна от тази, би била пресилена. Той подчерта, че подзащитният му е примерен - откликва на всяка призовка, явява се на съдебните заседания и е признал вина, тоест няма никаква причина да се укрива. 

Делото е насрочено в рамките на два дни, предвид големия брой свидетели. То ще се гледа от 09.00 часа на 23 и 24 септември. 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

дано

дано

17.07.2021 | 13:14

измрат всички пловдивски съдии и адвокати една умря по гаден начин от балкона другите да последвате!

Отговори
0 0
666

666

16.07.2021 | 12:21

Това е българският съд, и по специално в Пловдив,всичко тук е на наши и ваши,не очаквайте справедливост!!!!

Отговори
4 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?