Следвайте ни

Пет години затвор за бившия шеф на полицията в Раковски

viber icon

Георги Илиев е признат за виновен в искането и вземането на подкуп в размер на 10 000 евро в съучастие с трима полицаи


Апелативният съд в Пловдив потвърди наказанията на бившия началник на полицията в Раковски Георги Илиев и неговите четирима съучастници. Магистратите признаха за виновен и подкрепиха решението на първата инстанция, според което полицейският началник получава 5 години затвор,  глоба в размер на 5 000  лева, както и право да заема длъжност в МВР за срок от 6 години.

Разузнавач от Криминална полиция и полицай от Общинска полиция пък ще лежат по 6 години в затвора, а други двама замесени бивши полицаи - съответно по 3 години условно и на 4 години ефективен затвор. 

Илиев бе задържан, тъй като прибрал 20 000 лева подкуп от търговец на цигари без бандерол, след което дал част от тях на двамата оперативни работници, които бяха задържани с него, стана ясно от обвинението тогава. Заради това престъпление Илиев първо бе отстранен от поста си, а по-късно и уволнен. Именно заповедта за уволнението си той обжалва пред Административния съд, като аргументът му бе изтекла давност.

Решението на Апелативния съд не е окончателно и подлежи на обжалване пред Върховния касационен съд. 

 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?