71

Пенсионер вилня с бастун във фризьорски салон в Пловдив

Пенсионер с бастун вдигна във въздуха фризьорски салон в Пловдив. Екшънът се разиграл в кв. "Кючук Париж". Възрастният мъж влязъл в салона. Вътре фризьорка подстригвала клиент. Пенсионерът пожелал веднага да бъде обслужен, защото не искал да чака. Тъй като не изпълнили молбата му, той се ядосал и започнал да буйства. Нападнал с бастуна си фризьорката и нейния клиент. Последвало обаждане до полицията, а пенсионерът си тръгнал.

Малко по-късно полицаите успели да установят кой е и отишли до дома му. Възрастният пловдивчанин обаче отказал да се легитимира след изрична молба от униформен, въпреки че държал в ръка личната си карта. Това принудило служителите на реда да го откарат в Първо районно. Глобили го с 50 лв. Пенсионерът обжалвал санкцията, а магистратите я отменили. Причината - наказателното постановление, издадено от униформените,  е с неясна дата. 

"Липсват други доказателства, от които да се направи категоричен и несъмнен извод за спазването на срока по чл. 34, ал. 3 от ЗАНН. Именно това обстоятелства определя разгледаното процесуално нарушение като неотстранимо. На следващо място то е и съществено, тъй като има за последица неяснота относно спазването на давностния срок за ангажиране на административнонаказателната отговорност на жалбоподателя. Неспазването или както е в настоящия случай – недоказване на спазването на този срок, е основание за отмяна на наказателното постановление, тъй като държавата не може да накаже дееца след погасяването на административнонаказателното правоотношение", гласят мотивите на магистратите от Районния съд в града под тепетата. Решението може да се обжалва пред Административния съд. 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Старец

Старец

27.01.2023 | 19:36

Само така наборе. За какви се мислят тия!

Отговори
2 0
Паднал от Марс със бастун

Паднал от Марс със бастун

26.01.2023 | 13:08

Тоя пинсионер явно е от Шао Лин случайно попаднал във мирната ни без криминални. никакви престъпления страна Веднага да бъде пратен във друг континент

Отговори
5 0
Така българският съд подбужда пенсионерите към тероризъм!

Така българският съд подбужда пенсионерите към тероризъм!

26.01.2023 | 11:36

Сега с бастуни, а утре кой знае.

Отговори
8 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?