3906

Пенсионер от Пловдивско ужили съседа си със 100 бона

67-годишен попадна в ареста, след като източи 100 000 лв. от сметката на съседа си. 


Задържането на мъжа от карловското село Домлян е извършен вчера, след получен сигнал, че той съзнателно е действал против законните интереси на свой съсед в условията на продължавано престъпление. 


Според данните от началния етап на разследването, в периода от юли 2023 г. до края на февруари тази година, в качеството на пълномощник на потърпевшия и разполагащ с банковата му карта, мъжът изтеглил от личната му парична сметка близо 100 хиляди лева.


До момента е установено, че ужиленият, също пенсионер, получил като наследство парична сума от брат си, починал преди време. Той упълномощил неговия познат, който да го представлява пред банковите институции и да управлява парите му, включително и да извършва транзакции с банкова карта.


Така успял да източи близо 100 бона. 


При процесуално-следствените действия част от присвоената сума – 40 хиляди лева, е открита и предстои да бъде възстановена на ощетения. 


По случая е образувано досъдебно производство. Работата продължава разследващ полицай от РУ-Карлово.

Оцени новината

Оцени новината
4.6/5 от 9 оценки
4.6/5 от 9 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
2 коментара
Абе Тони!

Абе Тони!

15.03.2024 | 21:13

За кой ли път потвърждаваш, че не можеш да пишеш на български? Явно журналистиката не е за тебе. Потърси работа като полицай. Може и да успееш. Да не говорим за невежите редактори, които те публикуват - те и за полицаи не стават. Може би за нощна охрана..

Отговори
1 0
БРАВО

БРАВО

15.03.2024 | 18:09

КАКА РУЖА --- ДВЕ

Отговори
1 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?