2374

Патрулките в Пловдив с ПОС терминали, шофьори ще плащат глобите на място

Предстои патрулките на КАТ в Пловдив да бъдат оборудвани с ПОС терминали. Очаква се устройствата да са налични и готови за работа до няколко месеца. Това със сигурност ще бъде улеснение за шофьорите, защото когато бъдат спирани и глобявани, ще имат възможността да заплатят глобата си веднага на пътя с банкова карта, каза пред "Марица" директорът на пловдивската полиция старши комисар Васил Костадинов. 

"Всички служители от патрулно-постовите служби и автоконтрольорите работят на таблети и с мобилни принтери. При всеки случай на проверка на лице и и въвеждане на личните му данни, излизат невръчени глоби. Съответно чрез постерминала шофьорите ще могат да заплатят глобите и то със съответната отстъпка, ако нарушението е констатирано в същия момент или до 14 дни преди това", посочи той. И напомни, че отстъпката е 30 % при заплащане на електронните фишове до две седмици след връчването им, и 20 % за наказателните постановления по Закона за движението по пътищата и по Кодекса на застраховането. 

"Не е задължителни глобите да се плащат веднага или в този 14-дневен промоционален срок. Тоест, никой не може да задължи шофьорите да платят веднага с банкова карта. Това е за тяхно удобство и улеснение", каза още старши комисар Васил Костадинов. 

Оборудването с устройствата за плащане ще се извърши поетапно в цялата страна. Предвид, че Областната дирекция на МВР в Пловдив е една от най-големите и най-натоварените в страната, се очаква и внедряването на ПОС терминалите да се случи възможно най-скоро. 

 

Оцени новината

Оцени новината
1/5 от 1 оценки
1/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
11 коментара
Съгласен

Съгласен

26.01.2023 | 11:28

Разсипаха я тази държава!

Отговори
1 0
само

само

26.01.2023 | 05:33

джигитите и нарушителите реват тука

Отговори
0 1
Дада

Дада

26.01.2023 | 00:21

С през ПОС терминалите ще има ли опция БАКШИШ 10%

Отговори
2 1
В задникаа

В задникаа

26.01.2023 | 05:30

Ти ще има

Отговори
1 0
Майна

Майна

26.01.2023 | 00:18

Ехееее ВИС 2 почва вече и с ПОС терминали..това ли ви е най важното бе ми-шки реки-тьорчета? Боли ви фа-ра вас за сигурноста на пътя и за шофьорите, важно е да ги дерете на момента та вече и с б-а-нкови карти. Хванахте всички престъпници справихте се с организираната престъпност с Ци-ган-ската престъпност влезнахте в ци-ган-ските м-а-хали да се справите с Ци-га-ните престъпници и всичко вече е Ок ,само остана Да е-Б-а и бо-клу-ците милиционерски

Отговори
4 1
Тодорка Минева

Тодорка Минева

25.01.2023 | 18:33

Време беше. Сгрешил си ,сгрешил. Плащаш си и приключваш. Няма да ходиш да си губиш времето. Само не разбрах ,досега като ти ,,праснат,, един акт и ти вземат талона умуват един месец че и повече колко пари да те глобят,и главоболия докато си вземеш талона. Означава ли че вече ще има тарифа за всяко нарушение и няма да ти взимат документи ако си платиш веднага. Както е в повечето Европейски държави .

Отговори
5 1
Чиииийфута куманист нищо ново не мое да научи Кара си все старото

Чиииийфута куманист нищо ново не мое да научи Кара си все старото

25.01.2023 | 13:03

Ша премахнем Съд Прокуратура То и без тях можем А на милиционерчета и по една малка мобилна гилотина можем да ги оборудваме На место да режат глави Що ще се разкарваме по Съдилища да обжалваме за щяло и нещяло И направо тричленките на Берия да върнем За пет минути обвиняват издават присъда и разстрелват Бързо ефективно и без да губят ценното време на Народонаселението Чиииийййфута куманист нищо ново не може да научи Кара си все по старата му удобна за него чииийййфутска куманистическа система която да го обслужва максимално удобно когато става въпрос за чуждите пари да пристигнат у чекмеджето му по най бързия път

Отговори
11 5
Поздравления

Поздравления

25.01.2023 | 12:09

Добро решение! По този начин спестявате на хората време и нерви, на стойност почти колкото глобите!

Отговори
19 9
За улеснение на гражданите чрез пос апарат

За улеснение на гражданите чрез пос апарат

25.01.2023 | 12:07

Вече в КАТ ако желаете може да си поръчате пица, бира, водка, уйски ,холанска тревица или колумбийска пудра захар с включена доставка

Отговори
15 4
поредните глупости

поредните глупости

25.01.2023 | 12:02

Какво е това? Полицаите да не са станали касиери на НАП? Трябва да получават по две заплати! И... така корупцията ще се увеличи още повече!

Отговори
19 4
Колега старшина,и ся  ко праим ? Как ко,изпълняваме.

Колега старшина,и ся ко праим ? Как ко,изпълняваме.

25.01.2023 | 12:46

Плащат си с карта. -Ох, жената реве,или бакшиш или развод.

Отговори
12 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?