71

Пътни полицаи в Пловдив станаха добряци, но за малко

Пътни полицаи в Пловдив опростиха голям шофьорски гаф, но за малко. Те станали свидетели на това как седналият зад волана на БМВ Х7 кара колата без регистрационни табели на Карловско шосе. 

Шофьорът е собственик и управител на търговско дружество в страната, което извършва превоз на автомобили от България за чужбина и в обратната дестинация. Превозът се извършва с автовоз, лично от него.  Той пристигнал в Пловдив за превоз на БМВ, модел Х7 до Грузия по заявка. Мястото на товарене било бул. "Васил Левски" № 141. При пристигането собственикът на фирмата установил, че мястото на товарене е бензиностанция, до която е бил позициониран луксозния автомобил за превоз. На него обаче не му било разрешено да натовари колата на автовоза на адреса, на който бил паркиран, нито на съседен
такъв.

Така се наложило автовозът да бъде спрян на срещуположната страна на булеварда, до номер 236.  Шофьорът отишъл до БМВ-то без табели и го подкарал, за да стигне до автовоза. Действията му обаче били забелязани от полицаи от Трето районно. Те го спрели, а седналият зад волана обяснил, че товари автомобила в автовоз, намиращ на отсрещната страна. Тогава униформените му разрешили да продължи маневрата. След като приключил с маневрите и натоварил немското возило обаче, полицаите му поискали всички документи - заявка за извършване на превоз, международна товарителница, талони на специалния автомобил и ремаркето, свидетелство за управление на МПС. Последвал акт за това, че е карал кола без регистрационни табели по пътната мрежа. 

Шофьорът бил отведен в полицейското управление. Последвало образуване на полицейска преписка, по която била извършена проверка и събрани данни за извършено престъпление от общ характер. На собственика на автовоза и негов шофьор му наложили глоба в размер на 200 лв., отнели му и книжката за 6 месеца. 

Той обжалвал в съда, а магистратите отменили санкциите. Мотивите - случаят е определен като "маловажен". Според съдът няма настъпили вредоносни последици от действията на шофьора. Освен това и отнемането на книжката за 6 месеца се явява прекалено тежко наказание за извършеното от него. Така наказанието е отменено. Вместо това шофьорът е с предупреждение, че ако в рамките на година от решението на съда извърши друго нарушение от същия вид, то тогава вече ще има по-сериозни последствия. 


Оцени новината

Оцени новината
4/5 от 4 оценки
4/5 от 4 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
5 коментара
User23

User23

21.11.2023 | 22:02

Полицаите ПАЗЯТ ЛОШИТЕ, НЕ ГИ ГОНЯТ. ДАЖЕ И МИН*ТИ ИМ ВЪРТЯТ

Отговори
3 0
User23

User23

21.11.2023 | 22:00

Полицаите ПАЗЯТ ЛОШИТЕ, НЕ ГИ ГОНЯТ. ДАЖЕ ИМ ПРАВЯТ МИНЕТИ

Отговори
3 0
Policai

Policai

21.11.2023 | 21:27

А бре ние не сме умници като вас. Имаме си устав да гоним лошите и тва е..

Отговори
3 3
Malkiq Kuncho

Malkiq Kuncho

21.11.2023 | 21:55

доста грамотно пишете за да сте полицай

Отговори
4 1
1912 кичука

1912 кичука

21.11.2023 | 20:19

Полицаите са лайнари - казали му, че може - после го глобили... Мама ви долна, малко са ви счупенитр муцуни

Отговори
10 1

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?