46
Следвайте ни

Първо в "Марица": Вдигат двудневен бунт преди делото за адското меле до Кадиево

viber icon

Двудневен протест организират близките и приятелите на загиналите в зверската катастрофа до Кадиево през ноември миналата година, която отне живота на двама младежи, научи "Марица". Недоволството си от развоя на процеса и надеждата си за справедлива присъда почернените родители, близки и роднини ще изразят на 11 и 12 октомври, пред Съдебната палата. 

Протестът ще предшества делото срещу шофьора на БМВ-то ковчег Петър Маринашки, насрочено за понеделник и вторник от 9 часа. Протестиращите ще се обявят за “Справедлива присъда за смъртта на Тошко и Виктор!” в 8 часа, и през двата дни. 

На 11 октомври се навършват 11 месеца от мелето, което погуби живота на тийнейджърите Виктор и Тошко. "Мъката от нелепата им загуба е огромна. Търпяхме, търпим и ще продължаваме да търпим изключително силни болки и страдания. Неочакваността на преждевременната им смърт е голям шок за мен и семействата ни, защото се касае за млади хора- деца, чийто живот следваше да продължи нормално, ако не беше тази злополука. Ние семействата на пострадалите деца разчитаме на вашата подкрепа за справедлив процес и налагане на справедливо наказание, което да поправи и превъзпита виновния дрогиран водач. Справедлив процес и наказание ще въздейства възпитателно и предупредително и върху другите водачи на МПС в обществото- да не управляват умишлено МПС след употреба на наркотични вещества, метаболити и алкохол, без да се съобразяват с факта, че поставят в риск останалите участници в движението и "n" на брой човешки съдби", призовава бащата на Тошко - Тодор Бараков. 

"Нека не допуснем тази трагедия да потъне в забрава, защото тя ще бъде най-удобния и желан „заслон” за този, който погуби Тошко и Виктор! Публичното изразяване на подкрепа за каузата, ще покаже нашата истинска воля, да се промени нещо в държавата ни! ", апелират близките. 

Делото срещу Петър Маринашки бе отложено след постъпили молби на адв. Давчев и страни по делото. Всички заседания до момента са били предшествани от мирен протест пред Съдебната палата.  

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (5)

Папо

Папо

07.10.2021 | 08:16

затвор за убиеца

Отговори
1 0
Боян

Боян

05.10.2021 | 17:03

Тоя съд ще ни докара до око за око!

Отговори
6 0
Франсоа дьо Педе

Франсоа дьо Педе

05.10.2021 | 13:49

Чичо, като искаш справедливост си я въздай сам, стига си приплаквал само по медиите.

Отговори
3 7
Джони

Джони

05.10.2021 | 13:39

Нищо няма да постигнат с "бунтове". Да ходят пред народното събрание да се бунтуват. Тук файдата им е никаква

Отговори
0 6
Малаче,

Малаче,

05.10.2021 | 20:32

младо, защо пишеш в род, който не те свързва с това, което предпазва всички? Смъртно наказание, но от третата и първата власт, които сме назначил да служи на нас, а не на кастата им! Иначе, Доктор Линч е присъщ за нещо, което няма държавност. Но сле Цацаров и Гешев, това е положението. Да не забравя Борисов, тарторЪт.

Отговори
3 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?