Следвайте ни

Ромско меле изправи на нокти Розино

viber icon

Роми помляха роднинска къща в Розино, научи репортер на "Марица". Екшънът се разигра преди час на улица „Слатинска“ 2, а няколко човека са пострадали от дъжда от камъни и колове.

Около 16.00 часа внезапно в къщата на 38-годишния Янко Георгиев-Чендо връхлетели роднините му от съседната къща. Предвождал ги 51-годишния Веселин Георгиев със синовете си и с братята Йоско и Страхил Колеви и още цяла тумба.

Покъщнината, телевизора и другата техника в къщата на Янко е натрошена. С разцепена глава е сестра му, която преди няколко дни излязла от болница и още не се била възстановила. Тя, както и брат й, са били откарани от роднини до Спешна помощ в Карлово.

Има строшени стъкла по вратите и прозорците.

Пребитият Янко и нападателят Веселин Георгиев – Пънчо са от ромския род Бангелар. Макар къщите им да са една до друга, двете семейства често се нападат по роднински. Този път до боя се стигнало от малко словесно спречкване.

Полицейски патрул на Районно управление Карлово на място е потушил мелето. На там е бил насочен и втори патрул. Задържан е тарторът на групата, нападнала семейството на Янко Георгиев. Служителите на полицията са успели да предотвратят по-голямо меле в Розино.

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?