71

Първо в "Марица": Ясен е мозъкът на схемата за точене на Здравната каса

„Физио Витал“ е медицинският център, а неговият бивш управител д-р Найден Пъджев е въртял порочни финансови схеми с цел облагодетелстване.

Както „Марица“ писа, двама лекари от Пловдив попаднаха в ареста за източване на Здравната каса. Единият е управител на медицински център и е на 55 години, а другият е на 54 г. Обвинението срещу тях е за извършена документна измама – за това, че в съучастие – първият като извършител, а вторият като помагач, съзнателно са дали възможност на един от тях – управителят, да получи от бюджета на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) неправомерно сумата от 12 900 лв.

Справка в ДАКСИ показва, че центърът по физиотерапия „Физио Витал“, с адрес ул.”Стефан Ботев” 11, е регистриран през 2018 г., със смешния капитал от 10 лв., от  Найден Славов Пъджев. Той е родом от Първомай, а медицина е завършил в Пловдив през 1996 г. 

Още същата година, когато регистрира амбулаторията, той прехвърля дяловете си на д-р Севдалина Сархачева-Матеева, а тя продава половината от тях на д-р Радостина Симеонова. В момента двете се водят собственици, а управител е д-р Матеева.  

Оцени новината

Оцени новината
4.3/5 от 19 оценки
4.3/5 от 19 оценки

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?