2374

Първо в "Марица": Пожарникари срязаха с флекс белезници на трафикант на бежанци, задържан до Пловдив

Истински екшън и същевременно цирк се разиграл при залавянето на трафиканти на бежанци до Пловдив. 

Минути преди 10 часа вчера сутринта четирима мъже са били арестувани в пловдивското село Труд. Двама били в пилотна кола, която служила за ескорт и проверка дали теренът напред е чист. След тях се движил бус с шофьор и нелегален мигрант. 

Предполага се, че нелегалните мигранти са били повече, но останалите са разучавали района и така са успели да избягат, осъзнавайки какво се случва. 

Двама от задържаните - шофьорът и неговият спътник от пилотната кола, са от Димитровград, научи още "Марица". Единият е М. М, на 28 години. Той е отведен в ареста на Трето районно в града под тепетата. 

Куриозното при него е, че при докарването в участъка в "Кършияка", полицаите не са успели да му отключат белезниците. Наложило се да бъде извикана пожарна, а огнеборци да разрежат белезниците със специален уред - флекс.

Другият задържан е с инициали Х. Х. Той е отведен в сградата на Първо районно в града под тепетата. 

И двамата са с първоначално задържане за 24 часа по Закона за МВР. Предполага се, че мярката им ще бъде удължена до 72 часа. Задържани да също шофьорът на буса и нелегалния мигрант. 

Предстои материалите да бъдат предадени на прокуратурата. Установява се точния брой на мигрантите, които трафикантите превозвали. По информация на "Марица, на шофьора и спътника му им е обещана сума от порядъка на 5000 евро за ескорта. 


  
Законът е изключително суров за подобно престъпление - от една до шест години и глоба от пет хиляди до двадесет хиляди лева. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?