Следвайте ни

Първо в "Марица": Пловдивските полицаи отказали 12 подкупа от началото на годината

viber icon

Общо 12 пъти сгафили шофьори са опитали да бутнат подкупи на служители на реда в Пловдив и региона от началото на годината, но неуспешно, научи „Марица“ от свои източници. 

Четирима бяха задържани в опит да подкуп при поредната акция на пловдивската полиция. Само за 16 часа в събота срещу неделя бяха констатирани  1 346 нарушения, отнети 25 шофьорски книжки, а 17 от седналите  зад волана бяха хванати пияни и дрогирани. 

18-годишен шофьор от Пловдив, двама негови по-възрастни съграждани на 44 и 51 години  са се опитали избегнат санкциите, подхвърляйки пари на проверяващите. От наши източници разбрахме, че една от отказаните суми е 200 лв. 

Шофьорите, хванати в нарушения, импровизират, за да избегнат санкции, но най-често пробват да изкупят греха си с парична сума. Обикновено даваните подкупи са в интервала от 40 до 200 лв., повечето в левове, но някои и в евро. Сред предложенията за „затваряне на очите“ е и златно кюлче. 

С последните четирима заловени, от началото на годината случаите на отказан от пловдивски полицаи подкуп стават общо 12.

Двама от предложилите подкуп през януари и февруари са на възраст под 20 години, останалите са мъже между 40 и 60 години. Сред тях са и двама чужди граждани. Някои от заловените дори нямат книжка. 

 Обикновено хванатите в крачка подхвърлят парите на кората на отворения багажник на полицейската кола или на предна седалка през отворен прозорец с думите: „Ето, да се почерпите“ или „Дай да измислим нещо“. 

Припомняме, че годината стартира с опит за подкуп на полицаите от Първомай от 15-годишен. Резултатът - младежът посрещна 2021-а в ареста. 

 

 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Не така марица

Не така марица

01.03.2021 | 18:23

Пак изчезна коментар... Бас държа не са били от 3-то РПУ ПЛОВДИВ.... ДАВАЙТЕ НА ПРАВИЛНИТЕ СУБЕКТИ....

Отговори
1 0
Мишо

Мишо

01.03.2021 | 15:37

На каква стойност са били, че са отказани? Неие трудно да си представим... А колко са неотказаните??? Е, това не се публикува...

Отговори
5 3
Да им приседнат Дано

Да им приседнат Дано

01.03.2021 | 15:16

А само мойте 12 който съм дал с проклятие до девето коляно как се броят

Отговори
4 3
Нормално

Нормално

01.03.2021 | 15:05

На 20 лв. се мръщят. Хора бъдете щедри, и те семейства хранят.

Отговори
7 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?