Следвайте ни

Първо в "Марица": Общинска полиция в Пловдив с нов шеф

viber icon

Сектор "Общинска полиция" в Пловдив вече е с нов шеф, научи "Марица". Постът се заема от Тодор Боюклийски, който е в системата на МВР повече от 25 години. 

Със заповед на министъра на вътрешните работи на длъжността началник на сектор „Общинска полиция“ при ОДМВР – Пловдив е назначен главен инспектор Тодор Боюклийски. Днес той е бил представен пред състава от директора старши комисар Димитър Балев, а официални гости са били кметът на Пловдив Здравко Димитров и заместник-кметът с ресор  „Обществен ред и сигурност“ Йордан Ставрев.

По време на представянето главен инспектор Боюклийски уверил, че ще продължи да работи за надграждане на създаденото през години успешно сътрудничество с общинската администрация и постигнатите традиционно добри резултати в дейността на сектора.  Декларирана била готовност за  постоянно партньорство и подкрепа в решаване на всички въпроси, включително и отделяне на ресурси за по-спокойна и ефективна работа на полицейските служители.

Кметът Здравко Димитров посочил като приоритет осигуряването на средства за предоставяне на сградата на бившия ДКЦ VI, която да бъде дадена за нуждите на Общинска полиция и ОП „Общинска охрана“ и ръководения от тях видеоцентър за наблюдение на обществения ред. Готовност за помощ и диалог по всяка една тема в сферата на сигурността и обществения ред заявил и зам. кметът Йордан Ставрев. Той подчертал, че дейностите на сектор „Общинска полиция“ и на цялата областна дирекция на МВР са от изключително значение за ефективното провеждане на общинската политика по отношение на сигурността и обществения ред в града.

Боюклийски наследява Костадин Костов, който беше назначен за шеф на Охранителна полиция в пловдивската дирекция на МВР.

В момента се провежда конкурс за 10 служители, които да станат част от екипа на Общинска полиция. 

ВИЗИТКА:

Тодор Боюклийски е роден през 1975 г. в град Пловдив. През 2002 г. завършва висше образование в Стопанска академия „Димитър А. Ценов“ в Свищов, а през 2009 г. придобива магистърска степен по специалност „Право“ във Великотърновския университет.

В системата на МВР започва работа през 1995 г. като полицай в Специализирано звено за охрана на обществения ред към Община Пловдив. От 1999 г.  до настоящия момент заема различни изпълнителски и ръководни позиции в сектор „Охранителна полиция“ на Четвърто РУ – Пловдив – полицай, старши полицай, полицейски инспектор и началник на група „Териториална полиция“ и на сектор „Охранителна полиция“.

За постигнати високи резултати по време на професионалното си развитие Тодор Боюклийски е награждаван от директор ОДМВР – Пловдив по два пъти с „обявяване на благодарност“ и с „писмена похвала“.

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

До Как без Здрвко

До Как без Здрвко

08.09.2021 | 16:14

Абе колега,нищо не ти се разбира от така написания коментар.

Отговори
5 0
Как без Здрвко

Как без Здрвко

08.09.2021 | 15:48

Как без Здравко бе . Нали вече смени Борисов с Радев и е в кликата около Прецедента . Вече е гъст като гледам и с бай Дамаджан Още един който предаде Борисов С такива "ПреАтели" врагове не му трябват на човек

Отговори
4 7

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?