Следвайте ни

Първо в „Марица“: Клошари замалко да изпепелят галерия в Стария град

viber icon

Пожар лумна непосредствено до къща-музей „Златю Бояджиев“ в Пловдив посред нощ. Това каза за „Марица“ директорът на пожарната служба в града под тепетата комисар Георги Мангараков.

Пламъците тръгнали към 03.30 часа от барака до сградата. Там се били вмъкнали клошари и запалили каквото им попадне, за да се стоплят, но предизвикали пожар. На място били изпратени 6 екипа огнеборци, като благодарение на техните усилия галерията на Златю Бояджиев останала непокътната. 

„През последните месеци зачестяват пожарите, причинени от клошари. Собствениците на имоти и сгради са ги занемарили и не ги поддържат, достъпът до тях не е ограничен. Това позволява в тях да се настанят клошари и да се стигне до подобни пожари“, посочи комисар Мангараков. 

 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Венци

Венци

18.03.2021 | 18:49

Позната схема, номера с подпалването от клошари. Къде е общинската охрана в Стария град? Едно време имаше патрули ден и нощ. Лошо управление на общинската собственост и безстопанственост. Още една причина да се поиска оставката на Грозев!

Отговори
6 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?