46
Следвайте ни

Първо в "Марица": Говори пловдивчанката, спасила окървавен мъж в центъра

viber icon

Пловдивчанката Здравка Николова никога няма да забрави този ден. Нито пък мъжът, на когото тя помогна, след като претърпял инцидент с тротинетка.

Репортер на "Марица" се свърза със спасителката, за да разкаже повече за инцидента на тротоара на бул. "Васил Априлов".

"Пътувахме със съпруга ми за работа. Видях паднал човек на тротоара, но в първия момент не забелязах, че има дупка.  Казах му да спре. Той отби малко по-напред. Аз слязох и се върнах назад. На място вече видях, че тротинетката е вътре в дупката, а човекът се мъчеше да стане. Не можеше, обаче, виеше му се свят, не беше адекватен. Той беше буквално в дупката. Беше седнал, а краката му вътре. Помоли ме само да го изкараме от дупката. Тогава дойде и съпругът ми, изправихме го, но не можеше да стои на краката си. Целият беше подгизнал и окървавен. Не знам колко време е стоял в дупката. Попитах го, но той отговори, че не помни. Попитах го дали чувства нещо в главата, някакви болки", разказа Здравка пред "Марица".

Тя се обадила на линейка още като видяла, че човекът е в дупката и окървавен. "Не можах да обясня къде точно е станал инцидента, но в крайна сметка ме разбраха. Линейката дойде изключително бързо, за около 5 минути. Лекарите го поеха, качиха го отзад", посочи тя.


Здравка и съпругът й, които помогнали на пострадалия в Пловдив


Пострадалият се обадил до работата си, за да каже какво се е случило и че отива в болница. Пожелал да звъннат на майка му, за да я уведомят.

"Попитах шофьора на линейката дали ще се погрижат за него, отговори ми "разбира се, спокойно". Отворих отзад вратата, лекарят обработваше раните му. Попитах дали е добре, той каза, че има леко сътресение и че е добре. Оставих го, че закъснявах за работа. Извиних се после на моето ръководство", разказа Здравка. По думите й, пострадалият мъж е на 30 и няколко години. И той бързал за работа, след което пропаднал в дупката.

"Не разбрах нищо за момчето - нито как се казва, нито къде работи. Дано се оправи, млад човек е", пожела добрата пловдивчанка. Заяви също, че категорично момчето не е било пияно и че вината за инцидента в никакъв случай не е негова. 

"Малко след инцидента мястото вече беше заградено с колчета и лента. Бърза реакция, но след дъжд, качулка. Явно  е пропаднало от дъжда", коментира още Здравка. 

Тя се надява повече да не се случват подобни инциденти и посочи, че по участъка там, точно до трафопоста на бул. "Васил Априлов, срещу бензиностанцията, е тъмно като в рог. 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Живущ

Живущ

12.01.2022 | 07:55

Айде стига с това банално плюене вече. Човечността е и в отношението към хората, по начина ви на изказване гледам, че я нямате. Мал шанс е имал човечецът. Всеки ден минавам оттам, вечерта нямаше нищо. Днес минах и имаше едни хора, които оглеждат и запушват дупката, явно фирмата си е понесла последствията.

Отговори
2 1
Местен

Местен

11.01.2022 | 14:20

Точно там наскоро разкопаваха някакви кабели. Да се издири коя е фирмата и да ги съдят.

Отговори
14 0
Пловдив

Пловдив

11.01.2022 | 13:44

Това е резултата от управлението на ПП ГЕРБ и най некадърния кмет който е имал район централен името му е ГЕОРГИ СТАМЕНОВ

Отговори
15 5

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?