Следвайте ни

Първо в „Марица“: Двойният убиец от „Гагарин“ Йордан Таков дочака обвинение

viber icon

Прокуратурата внесе обвинителен акт срещу Йордан Таков за двойното убийство в пловдивския квартал „Гагарин“. На 26 ноември 2019-а в склад на ул. „Борба“ той застреля двамата си съдружници – баща и син Васил и Христо Ботеви. 

Таков може да лежи в затвора от 20 до 30 години или да получи доживотна присъда с или без право на замяна.

Всички опити на Таков да излезе от ареста удрят на камък. Мотивите за отказа и на трите инстанции е, че при исканата от негопо-лека мярка за неотклонение „домашен арест“ има опасност той да извърши престъпление. Магистратите се аргументират с обществената опасност на престъплението и характеристичните му данни, които го  очертават като хладнокръвна личност, която би могла да действа отново, ако бъде предизвикана по съответен начин. 

Адвокатите изразиха недоволство от дългия период на задържане на Таков, който се доближi до максималния законов срок от година и половина. 

Днес обаче, месец преди този предвиден в закона период да изтече, прокуратурата внесе обвинителен акт за двойното убийство в “Гагарин“.  

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?