Следвайте ни

Първа присъда за отворен обект в Пловдив

viber icon

42-годишният пловдивчанин, за който „Марица“ писа, че държи отворен фитнеса си в Кючук Париж, вече е осъден. Районният съд под тепетата одобри споразумение, постигнато между Районната прокуратура, обвиняемия С. Д. и упълномощения от него адвокат, за решаване на делото и прекратяване на наказателното производство.

Според магистратите обвиняемият С. Д. е извършил престъпление по чл. 355 ал. 2  вр. ал.1 от НК, като е нарушил въведените със заповед на здравния министър противоепидемични мерки в страната. На 31 март т.г. мъжът беше спипан в крачка, след като полицаи установиха, че той е допуснал и обслужвал клиенти във фитнес залата на ул. „Горно Броди“, въпреки че е следвало да преустанови посещенията в нея.

Съдът постанови, че „деянието е извършено по време на извънредно положение, свързано със смъртни случаи, обявено с решение на Народното събрание от 13 март 2020 г. върху цялата територия на република България във връзка с разрастващата се пандемия от COVID-19“.

По тази причина пловдивчанинът получи наказание „Пробация“. То включва задължителна регистрация по настоящ адрес за срок шест месеца с  явяване и подписване пред пробационен служител или определено от него длъжностно лице – два пъти седмично, както и задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от половин година.

Отделно той трябва да плати и наложената му глоба от 5000 лева.

Определението е окончателно.                     

 

Костадин Аршинков

Костадин Аршинков

Зам. главен редактор

Костадин Аршинков е завършил Руска и Българска филология. Бил е репортер в „Пловдивски новини“, завеждащ екип „Кореспонденти“ в „Стандарт“ и зам. гл. редактор в „Новият глас“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?