Следвайте ни

(Пара)нормално: Съпрузи в Пловдив се правят на магове, одрусаха болна жена

viber icon

Безработна семейна двойка от Пловдив използвала интересен метод да забогатее. Двамата решили да напуснат пределите на закона и да се възползват от наивни граждани. Пуснали обяви в различни интернет  сайтове, където се представяли като „Маг А.“ и „Маг Н.“. Рекламата им съдържала информация, че притежават паранормални способности, че предлагат услуги по ясновидство, гадаене, восъколеене, разваляне на магии, оказване на помощ по свръхестествен начин при различни здравословни проблеми.

С тях се свързала жертвата М.З.К., която от дълги години имала здравословни проблеми и преживяла за кратко време различни житейски несгоди. Тъй като традиционната медицина не успявала да доведе до пълното й оздравяване, решила да потърси алтернативни методи, като попаднала на публикуваните в интернет обяви от измамниците.

 Позвънила на „Маг А.“, която след като я изслушала й заявила, че ѝ е направена магия за болест, за раздяла с любим човек и неразбирателство с децата й, като можела да й помогне да развали направените й магии. За целта било необходимо „омагьосаната“ да й изпрати пари, срещу които да ѝ предостави различни амулети. Болната жена се съгласила на предложението й и започнала периодично посредством „Изи Пей“ да изпраща на ясновидката парични суми, а срещу тях получавала колети със свещи, оцветени течности, муски с текстове, написани на арабски език. Жертвата се доверила изцяло на измамницат изпълнявала различни ритуали по начин, обяснен й стъпка по стъпка. Дошло време да получи колет за „заключителният ритуал“, с който проблемите ѝ щели да приключат, но той не бил изпратен. Магьосницата пък спряла да вдига телефона си и се покрила. 

Тогава болната жена решила да потърси друг, който да й окаже помощ посредством свръхестествените си способности и така попаднала на обявата на съпруга на измамницат, представящ се за „Маг Н.“. Той обяснил на жертвата, че ще развали магията чрез изпращане на предмети, с които да се изпълняват ритуали, срещу сумата от 200 лв. Магът не възнамерявал да изпраща каквито и да е предмети, а единствено целял да я измами.

След всичко болната баба се усъмнила и подала сигнал в полицията. 

Така съпрузите били закопчани с белезници, а срещу тях е повдигнато обвинение за измама и завличане с 900 лв. 

 

 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

dii

dii

23.10.2020 | 13:12

Това ще са само тия Глоба. Тамара Глоба и Павел Глоба. То мине се, не мине и някоя Глоба се изцепи с някое пророчество. И като цяло какво е туй име Глоба? Това ще да са някакви измамници, семейство или брат и сестра, а може и двете, че то иначе ако не си извратен щеше ли да носиш името Глоба? Не е нормална българска фамилия това име Глоба. И това дето правят разни предсказания за страхотии и апокалипсиси и все по страниците на Марица. Изобщо странни птици са тия Глоби, не мога да ги разбера. Един път Тамара Глоба, друг път Павел Глоба. Абе Марица, хайде да се уточните, Павел ли е или Тамара.... То е ясно че е Глоба, ама имайте малко уважение към читателите. С тия Глоби на маймуни ни обърнахте.

Отговори
3 0
НОСТРАДАМУС

НОСТРАДАМУС

23.10.2020 | 12:23

Тази тъпа наивница нямаше да изгори,ако вярваше в Господ.Защото Той е казал да не се допитваме до такива като тези двамата.

Отговори
7 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?