49
Следвайте ни

Паника в "Столипиново": Броят ни, за да ни вземат ЕГН-тата и да ни хвърлят фирми!

viber icon

Преброяването в "Столипиново" върви доста по-бавно в сравнение с другите части на града. Все пак обаче преброителите успяват да си вършат работата, макар с известни трудности. Причината за това са различни страхове на жителите на етническия квартал и всевъзможни теории на конспирацията. "Проблеми почти няма, засега процесът върви. Мнозина смятат, че ЕГН-тата им ще бъдат използвани за недобросъвестни цели. Такова нещо няма. Използваме съдействието на полицията, за да са спокойни всички", каза за "Марица" Валентин Точев, който отговаря за процеса по преброяване в Пловдив. 

"Искат да ни вземат ЕГН-тата и да хвърлят фирми на наше име", гласи версия на жители на "Столипиново". Други пък са убедени, че се прави списък за масова насилствена ваксинация сред тях. "Насила ще ни боцкат всичките. Няма да дам!", смятат други, които са привърженици на теориите на конспирацията. Трети просто пък са убедени, че нещо лошо им се крои и се дърпат от преброяването. 

Досега преброителите не са се сблъсквали с агресия. Случвало се просто да срещат твърд отказ, като се налага отново и отново да обясняват, че целите на преброяването са съвсем различни и че няма от какво да се плашат.  Често в квартала се чува "Махай се, не искам!", но пък след разясняване повечето склоняват да изпълнят ролята си в процеса. 

От полицията съобщиха за "Марица", че вече две седмици униформени придружават преброителите, които са на терен в "Столипиново".  Причината не е застраховка срещу агресия и агресивни прояви, а за спокойствие на жителите, че преброяването и хората, които тропат по вратите, са легитимни и че целите не са да им навреди. "Процесът върви спокойно", посочиха от Областната дирекция на МВР. 


Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Живко

Живко

07.10.2021 | 13:03

Цялото преброяване е огромен провал. Правителството не е достатъчно компетентно да се справи с основните си функции.

Отговори
1 0
Георги v.

Георги v.

07.10.2021 | 12:43

Аман от тези цигани! Само искат, само са недоволни.

Отговори
2 0
ачо фалита

ачо фалита

07.10.2021 | 12:42

Ами прави са да се страхуват. Да си спомним културиста, как си е прехвърлил фирмата с милион и половина лева задължения. Никой нищо не му прави, а другият човек е изчезнал. Що ли?

Отговори
4 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?