46

Пандизчия в Пловдив съди затвора за 10 бона, ползвал туби и кофи за тоалетна

Пловдивски затворник заведе иск за 10 бона срещу Главна дирекция "Изпълнение на наказанията", заради неприятния му престой зад решетките. Мъжът се оплакал от ред неща, но поставил акцент върху лошото състояние на тоалетната - неработещи казанчета, липса на прегради и шумоизолация, липса на работещи чешми и умивалници, както и липса на санитарен възел в килията, което налагало ползване на кофи и туби за облекчаване физиологичните му нужди. 

Затворникът се оплакал още от пренаселеност на килиите, липса на вентилация и достатъчно свеж въздух, липса на достатъчно осветеност в помещенията поради малкия брой и размери на прозорците, липса на външна и вътрешна изолация на стените на затвора, водещо до ниски температури в помещенията през зимата. Не на последно място пандизчията останал недоволен от недобра хигиена по отношение на спалното бельо, което води до заразяване на спалните помещения с дървеници и бълхи. Освен това се жалвал и от липса на достатъчно шкафове на затворниците, водещо до необходимост от ползване на общи шкафове за бельо и посуда, както и лошо състояние на мебелите.

Всички твърдения на затворника били опровергани, с изключение на това за пренаселеността на килиите.  В крайна сметка за 266 дни престой зад решетките, магистратите определили обезщетение в размер на 1600 лв. Решението може да се обжалва. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Тоя да не се оплаква,

Тоя да не се оплаква,

19.01.2023 | 15:18

Ако зависи от нас и това му е много. Не съм съгласна с парите от нашите данъци да се издържат престъпници и то с претенции. Да не е извършвал престъпление и да си ходи у тях ако ще в златна тоалетна. Толкова много деца имат нужда да бъдат подпомогнати., а на тоя бок-лук и обезщетение ще му плащат.

Отговори
8 1

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?