46

Пълна ревизия на пловдивските полицаи, отсяват доказалите се

Директорът старши комисар Димитър Балев се е заел със структурни и кадрови реформи

Съкращенията и рокадите в пловдивската полиция вървят с пълна сила. Те са по две линии – от системата излизат служители, навършили пенсионна възраст, премахват се други, които не постигат добри резултати. Наред с това се извършват и промени, при които на ключови постове, като например началник отдел, се слагат доказали се професионалисти. Една от ефективните структурни и кадрови реформи, които предприе директорът на пловдивската полиция старши комисар Димитър Балев бе тази в отдел „Икономическа полиция“. Промяната бързо се усети с няколко успешни акции, свързани с незаконни схеми - за издаване на фалшиви „зелени сертификати“, за присвояване на милиони левове от субсидиите за градски транспорт в общините Пловдив и Асеновград, за изпиране на пари, придобити чрез търговия с безакцизно дизелово гориво и чрез интернет измами, за източване на пари от банкова сметка на търговско дружество.

„Мога да заявя, че се провеждат честни и прозрачни конкурси за назначаване, преназначаване и израстване на служителите. На ръководни позиции се предлагат професионалисти с доказан опит и личностни качества и необвързани с  политически партии и икономически субекти. Като пример мога да дам последните назначения в два важни сектора – „Пътна полиция“ и „Специализирани полицейски сили“, началниците на които се надявам да оправдаят гласуваното доверие“, посочи Балев пред „Марица“. 

Той коментира, че предстоят още промени и че това е един постоянен процес в МВР. В преобладаващата си част смените са продиктувани от незадоволителни резултати. „Считам за основно мое задължение да познавам дейността на всеки служител, защото това помага да се установят къде има слабости и как те да бъдат преодолени. От друга страна, добрата работа трябва да се стимулира, а добрите практики  - да се приложат и в останалите структурни звена“, смята шефът на пловдивската полиция. 

 

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Йоцо гледа

Йоцо гледа

19.01.2022 | 04:34

Всички да се махате! За пет лева работа не сте свършили! Само с радарите в храстите сте! Тотал щета. При вас 10.11.1989 г. още не е дошъл!

Отговори
1 0
Ванко

Ванко

18.01.2022 | 23:11

Има много за подменяне и пожарникаря Мангараков също .... той си знае какво и къде.....

Отговори
4 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?