71

Пак поискаха отлагане! Адвокатите на Георги: Да препишем делото на ръка ли? 

Представителите на прокуратурата и адвокатите на Дебора се обявиха против поредно отлагане. Съдът даде ход на делото. 

 

Адвокатите на Георги Георгиев, обвинен за упражнено брутално насилие над Дебора от Стара Загора, поискаха отлагане на делото, предаде репортер на "Марица". 

Причината - не им е дадена възможност да се запознаят с материалите по делото и да разполагат с тях. "Искаме отлагане, тъй като сме поставени пред невъзможност да се запознаем с материалите. Това ни пречи да си организираме защитата и ще е трудно да упражним процесуалните си права", заявиха защитниците на Георги. 

Представителите на прокуратурата и адвокатите на Дебора се обявиха против поредно отлагане на делото. 

"Още на 8 май сме поискали копия. Делото е толкова обемно, че ако трябва да го препишем на ръка...Прокуратурата не си служи с бележки, а идва с копия. Трябва да има равнопоставеност. Месец по-рано сме искали материалите, за да не бавим или отлагаме процеса. Няма резултат от нашето искане или поне сме сме уведомени за развитие", казаха адвокатите на Георги. 

Съдия Десислава Порязова посочи, че действително на 8 май има подадена молба от адвокат Димитров за предоставяне на материалите по делото. 

"Той е уведомен за това, че копия са налични. До ден днешен не е дошъл да ги вземе. Стоят в деловодството на състава. Твърде дълго адвокатите са имали възможност за това. По правилата на съда и личните данни не предоставяме материалите по имейл", каза съдията. 

Така всички материали бяха връчени на защитниците в съдебната зала и официално бе даден ход на делото. Адвокатите на Георги имат два часа, за да се запознаят с делото. 

То ще продължи в 12.30 с разпит на първите свидетели. Процесът е при закрити врати. 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 2 оценки
5/5 от 2 оценки

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?