Следвайте ни

Ответен удар: Петиция срещу скандалната присъда на убиеца на Ивайло и Северина

viber icon

На 28 май 2018-а ТИР навлиза в насрещното платно на автомагистрала "Тракия" и помита кола. В нея пътуват Ивайло Минчев бременната му приятелка Северина Коралска. Двойката е тръгнала за София за преглед при гинеколог. Северина е бременна в 7-я месец. Шофьорът на ТИР-а - Станислав Пислар, виновен за адското меле, е с положителна проба за наркотици. 

Вчера, почти 3 години по-късно Върховният касационен съд каза тежката си дума и окончателно намали присъдата на Пислар на 4 години и 8 месеца. 

Решението провокира бурни реакции и бе определено като скандално ниско за 2 отнети живота и един на неродено дете.

С присъдата не може да се примири и сестрата на загиналия Ивайло - Доротея Минчева. Тя продължава да търси справедливост. За целта е организирала петиция в интернет с искане за по-тежка присъда за друсания украинец, видя репортер на "Марица". 

"Моят призив към всички граждани е да подкрепят тази подписка и да ми помогнат да изразя чрез нея всеобщото недоволството от съдебната система, която за пореден път доказа, че жали този, който не спазва законите в държавата ни. И също така моля всички вас да ме подкрепите в желанието ми да търся някаква справедливост, не само за моето семейство, но и за всички, които са загубили свои близки в подобни инциденти на пътя. Вярвам, че ако обединим сили можем да променим нещо", призовава Доротея.

Петицията набира популярност изключително бързо. Вече са се подписали близо 2000 души, споделена е в социалните мрежи почти 3000 пъти. 
 
 
 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?