Следвайте ни

Отмениха доживотната присъда на полицая Караджов, обвинен в убийството на родителите си

viber icon

ВКС отмени доживотната присъда на бившия полицай Венцеслав Караджов, обвинен в убийството на родителите си. Последната дума бе на Апелативния съд, но делото отново се връща там за ново разглеждане. 

Припомняме, че Венцеслав Караджов бе посочен за екзекутор на своите майка и баща Божура и Цветан Караджови на 15 май 2016 година. Мотивът за бруталното убийство според обвинението била къщата, за която бившият полицай водил дело срещу родителите си.  Тъй като го изгубил, се решил на крайната стъпка. Застрелял ги с пистолет "Макаров" с общо 8 патрона, но оръжието така и не беше открито. 

Доживотната присъда Караджов чу през ноември миналата година. В мотивите си за решението тогава магистратите посочиха, че компютърно-техническата експертиза, изследвала неговия преносим компютър, установила посещения на сайтове с информация за отравяне с гъби, живак и  различни видове киселини.

Според обвиненито датите на търсената информация съответствали на показанията на свидетели за засилена ексалация на напрежението между Караджов и родителите му, особено след като загубил делото за къщата на ул. "София" в Пловдив.

Доказателство по делото бе и запис на разговор по телефона, от който става ясно, че Караджов е заплашвал родителите си с убийство. 

В съдебната зала магистратите посочиха, че от закани бившият полицай е преминал към изпълнение на плана си за екзекуция, като потвърждение за това са търсенията му в мрежата, свързани с начини за убийство без следи. 

Целта била да придобие къщата след смъртта им, тъй като е единствен наследник. 

До по последно Караджов упорито твърдеше, че е невинен и че не е убил родителите си. Дори лансира тезата, че е натопен и че събраните доказателства срещу него са косвени. 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Магдалена,

Магдалена,

27.05.2021 | 16:18

Пак греда, а?

Отговори
5 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?