Следвайте ни

Отложиха делото за трафик на хероин, вижте причината

viber icon

Oтложиха делото на двама наркотрафиканти, заловени на турската граница със 103 кг хероин, които обжалват присъди пред Апелативен съд Пловдив. В същото време прокуратурата иска затвор за докрора, който бе оправдан. Причината – адвокат Радост Караиванова не се яви в залата. Съдът насрочи нова дата - 3 февруари.

Оправданият 52-годишен Николай Тодоров е бивш лекар на националния отбор по бокс. Наложените  наказания на другите двама, които жалят са 16 г. решетки и 220 000 лв. глоба за 60-годишния Спасов, 15 г. затвор за 63-годишния Надов и 200 000 лв. парична санкция. 

Цената на заловената дрога е 9 296 000 лева, а случката се разигра на 20 юли 2014г. Тогава на ГКПП Капитан Андреево в тайник в ремаркето на натоварен с 16 тона прежда камион, влязъл от Турция, бе открит наркотикът. Надов бил зад волана на тира. При последвала операция на ДАНС в София бяха задържани Спасов и Тодоров по прякор Дългия.

Според изнесената информация от разследващите преди 5 г. ставало въпрос за канал за трафик на големи количества наркотични вещества, основно хероин, през Турция и България към страни от Западна Европа. Участниците в групата са използвали за прикритие легални транспортни услуги за превоз на товари от и към Близкия Изток.

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?