46

Отлични! Пожарникари обезвредиха пламнала ЖП цистерна с пропан-бутан

Служители на пловдивската пожарна проведоха пожаро-тактическо учение за гасене на ЖП цистерна, превозваща пропан-бутан. Учението се проведе на територията фирмена база за претоварване на гориво от ЖП цистерни в резервоари. Целта на занятието бе да се провери готовността на противопожарните екипи и уменията на ръководителите на оперативни действия за справянето при подобно произшествие. 

За целта е подаден реален сигнал, който е обработен от Оперативния център на пожарната, а към мястото- насочени съответните сили. Участие на терен  взеха четирите районни противопожарни служби и сили и средства от сектор „Специализирани оперативни дейности“ на пловдивската дирекция. 

От една от цистерните - на коловоз, реално бе изпуснат газ, за да се провери изправността на сигналната уредба и стационарните автоматични системи за охлаждане, с които разполага дружеството. В хода на занятието неколкократно бе усложнявана обстановката с подаването на сигнали за отказ на различни системи и елементи, което способства да се провери готовността и способността на ръководния състав за вземането на правилни и навременни решения за справяне със ситуацията. 

В занятието участваха 23-ма огнеборци от дежурните смени, а самото пожаро- тактическо учение бе наблюдавано и оценявано от целия състав на пожарната в Пловдив, който работи по направление „Пожарогасителна и спасителна дейност“.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?