Следвайте ни

Откриха загробени животни край новата ферма в Марково

viber icon

Трупове на животни, заровени незаконно край кравеферма в пловдивското село Марково, е разкрила проверка на няколко институции. Сигналът за силна миризма е подаден от граждани.

За случая са уведомени Българската агенция за безопасност на храните, Басейнова дирекция и всички останали институции, които имат отношение към режима на работа на животновъдни обекти.

Кметицата на Марково Десислава Терзиева коментира пред БНТ, че това не е първият сигнал срещу фермата. Често хора от селото се оплакват, че тор и животински отпадъци се изхвърлят в различни различни райони на землището, включително в лозя и градини. 

При проверката е установено, че останки на крави и овце наистина са заровени  нерегламентирано в изкоп в близост до фермата "Шато Марково". Случаят е подаден на прокуратурата.  Не е изключено да бъде отнето и разрешителното з работа на животновъдния обект. 

Фермата е собственост на "Шато Марково" ООД. Собственици и управители на дружеството са Стефан Йосифов и дъщеря му Боряна Йосифова. Дейността на дружеството е производство и търговия на стоки и услуги в страната и чужбина, хотелиерство, ресторантьорство и др.

Стефан Марков дълги години е съдружник с Васил Караилански в компанията "Микрон". Преди години двамата търгуваха с горива, а после преминаха в хотелиерския бранш.
Фермата е изградена преди 2 години в местността Каратопрак край Марково.Теренът се намира далече от къщите на селото. 

Дружеството "Шато Марково" преди време  бе собственик на хотел "Екзотик", по пътя за Марково. През 2018 г. Стефан Йосифов продаде хотела на собствениците на бившата верига супермаркети „Триумф“, а бизнесменът обяви, че ще заложи на фермерството. Обещаваше да произвежда чисти продукти и успокояваше марковци, че от обекта му няма да им мирише.  

Снимка: agroplovdiv

 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Обещаваше  да  не  мирише

Обещаваше да не мирише

02.06.2021 | 11:28

Ама размириса.

Отговори
0 0
Работа, работа, работа

Работа, работа, работа

02.06.2021 | 08:59

Шато Валон Голям балон

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?