3906

Откриха дрога за над 30 бона в апартамент в "Южен"

Дрога за над 30 000 лв. е открита в апартамент в пловдивския район "Южен". Униформените са арестували двама, единият - в момент на продажба на наркотици.

Дилърът живеел в апартамента на своя авер, който е вторият задържан. Там са открити наркотични вещества от различни видове с общо тегло над 1.3 килограма.

Арестите са осъществени на 30 май. Окръжният съд в Пловдив е оставил двамата в ареста, но днес апелативните магистрати са променили мярката на собственика на апартамента. Той е пуснат под парична гаранция в размер на 2000 лв., тъй като не е със завишена степен на обществена опасност, трудово ангажиран е и има постоянен адрес. Съдът  му наложи забрана за напускане на страната. Дилърът остава с най-тежката мярка "задържане под стража", тъй ато има реална опасност да извърши престъпление. И двамата са с чисто съдебно минало. ,

Срещу дилъра е повдигнато обвинение за държане с цел разпространение и разпространение на наркотични вещества, а срещу собственика на апартамента, в който той живее – за държане на наркотични вещества и за системно предоставяне на помещение за употреба на наркотици.  

Определението на Апелативния съд в Пловдив е окончателно.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 3 оценки
5/5 от 3 оценки

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?