Следвайте ни

Отказаха да пуснат предсрочно затворник, убил тъща си с джанта

viber icon

Апелативният съд даде контра по повод решение на магистратите в Стара Загора за предсрочно освобождаване от затвора на хладнокръвен убиец. 

38-годишният Р.А. убил тъща си с автомобилна джанта на 25 октомври 2009-а в карловското село Розино. Впоследствие е осъден на 18 години затвор за бруталното убийство, които излежава в затвора в Стара Загора. 

Началникът на зандана там предложил Р.А. да бъде пресрочно пуснат и да си спести 3 г.и 9 м. от наказанието. 

Прокуратурата останала недоволна от определението и го атакувала като незаконосъобразно пред Апелативния съд. Държавното обвинение смята, че от приложените доклади от затвора не може да се обоснове категоричен извод, че затворникът се е поправил. Видно е, че Р. А. неотдавна – през 2018 год. е допуснал на няколко пъти нарушения на реда и дисциплината, за което са му били налагани съответните наказания. 

Според магистратите, в докладите от затвора няма мотивиран отговор дали е постигнато изменение в ценностните нагласи на Р. А. "Данните за поведението на осъдения до известна степен са негативни във връзка с грубите дисциплинарни нарушения, допуснати при извеждането на Р. А. извън контролираната среда, за да работи на външен обект, където е допуснал грубо отношение към длъжностни лица и други нарушения", се казва в мотивите на съда. 

Решението на апелативните магистрати е окончателно, предвид това, че убиецът не се е поправил в резултат на престоя зад решетките. Това означава, че ще трябва да излежи и остатъка от присъдата си. 

Припомняме, че убийството е станало на 25 октомври 2009, след като пияният Р.А.  нахлул с викове в дома на тъща си, за да й потърси сметка защо е бил изгонен от къщата й, в която преди живеел с жена си и децата им. Често пребивал от бой жената, децата и тъща си. За това, като го чули да вика, те избягали, но възрастната жена останала в една от стаите. Р. А. я пребил до смърт с автомобилна джанта.

 

                                                                             

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?