Следвайте ни

Осъдена за наркотици върти бензиностанции в Пловдив

viber icon

С интересно криминално минало се оказа Мелина Царска - една от собственичките на 5 от бензиностанциите в Пловдив и региона, влезли в черния списък на данъчните заради нарушения на Закона за данък върху добавената стойност /ЗДДС/. 

Фирмата на Мелина Царска - „Мел ойл“ ЕООД, е регистрирана и създадена през юни 2018 година с адрес на управление ул. "Металик" 30 в Пазарджик. Макар и да отчита дейност пред офиса на НАП в града по регистрация, цялата търговска дейност на дружеството е развивана около Пловдив и Карлово. За краткото време дружеството придобива няколко малки бензиностанции, в които започва да развива бизнес с продажба на горива на дребно.

През 2012 година новата бизнес дама и съучастниците й в разпорстранение на наркотици по Черноморието се признават за виновни и сключват споразумение със съда в Бургас

 

Мелина Царска управлява еднолично „Мел ойл“ ЕООД и обектите на фирмата, които до един към днешна дата са в черния списък на НАП и подлежат на запечатване. В Пловдив дружеството има бензиностанции на „Кукленско шосе“ 19 б, на „Цариградско шосе“ 53, на ул. „Братя Бъкстон“ 132 и „Димитър Талев“ 12, а в Карлово - на ул. „Теофан Райнов“ 6. Кратка справка назад в регистрите показва, че фирмата е влязла на прицела на данъчните още в края на 2018 година и от тогава нарушенията <210> практически не са спирали, като „Мел ойл“ се превръща в едно от проблемните дружества в региона, твърдят източници на "Марица". 

Истинският бос е в сянка?

Дали обаче самата Мелина Царска не е просто подставено лице на някой друг. Още от самото основаване на „Мел ойл“ ЕООД пълно нотариално пълномощно за дружеството получава Красимир Иванов Иванов. Той има дълга история в бизнеса с горива, като няколко дружества, в които е бил собственик или акционер, са развивали именно подобна дейност. Едно от тях - „Род Трейд“ ЕООД, има сериозна история на нарушения. През 2014 година служители на ДАМТН (Държавна агенция за метрологичен и технически надзор) извършват проверка в бензиностанция, стопанисвана от фирмата в гр. Пазарджик, ул. „Пловдивска“ № 103. При проверката са били взети контролна и арбитражна проба за изпитване на гориво за дизелови двигатели. От експертиза на основаната проба се установило, че продуктът не съответства на изискванията на съдържанието на биодизел в гориво за дизелови двигатели. При норма минимум 6% полученият резултат от изпитването бил 2,49%. За това нарушение е наложена санкция от 50 хиляди лева на фирмата.

Към днешна дата след множество документални и фактически смени на собствеността „Род Трейд“ ЕООД дължи над 4 милиона лева за ДДС и акциз към НАП, а самата компания още от през 2015 година става собственост на един от известните "чистачи" на фирми със задължения - Георги Асенов Мирчев, който има над 85 фалирали или тежко задлъжнели дружества с десетки милиони задължения.

 Историята на Мелина

Собственичката на "Мел ойл" Мелина Царска също се оказва с интересен предишен "бизнес" опит и начинания. През на 12 август 2012 година Царска е арестувана в Слънчев бряг с няколко дози амфетамин. Веднага след нея белезници щракват на ръцете на още двама -  26-годишната Теодора Стефанова и 36-годишния Слави Тодоров. Те са спипани в жилищата им в „Меден рудник” няколко часа по-късно. Полицаите намират в тях близо 100 грама амфетамини, екстази и марихуана. Групата пласирала дрога и в „Меден рудник”.

При обиска в квартирата полицаи са намерили и незаконен пистолет с боеприпаси за него. 32-годишният Светлин Колев освен че набирал пласьори, на които давал определен процент от заработката, продавал и сам. Заловен е пред дискотека в Слънчев бряг с 45 грама различни на вид наркотични вещества на стойност 1200 лв. Светлин Колев и друг път е осъждан за подобен род дейност. Съгражданинът му Живко Тенев пък е отговарял и за района на Свети влас. Без изненада и при неговия арест униформени намират сериозно количество наркотици - 44 грама амфетамин и метамфетамин. 

Прокуратурата в Бургас тогава казва, че за пласьори от най-ниско ниво били хващани хора като Мелина Царска. Петимата задържани са действали заедно и организирано, като това е доказано в хода на делото. Още в самото начало на делото през декември същата година дилърите декларират готовност да сключат сделка със съда, както и се случва. Петимата обвиняеми сключват сделка с  Бургаски окръжен съд и се разминават с условни присъди и пробация. 

Така само за няколко години от дилър на наркотици от най-ниско ниво в Слънчев бряг Мелина Царска се превръща в търговец на горива с половин дузина обекти в Пловдив и региона. Старите навици обаче явно не изчезват, защото бизнесът на Царска се оказва един от най-редовните и мастити нарушители на данъчните закони в областта.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?