Следвайте ни

Остава в ареста мъжът, наръгал вуйчо си заради бутилка алкохол

viber icon

Апелативен съд – Пловдив остави в ареста Й. С., който е обвинен в опит за убийство след спречкване с приятеля си по чашка в Скутаре. Молбата му за промяна на наложената от Пловдивския окръжен съд мярка за неотклонение „задържане под стража“ бе отхвърлена като неоснователна.

През нощта на 30 срещу 31.08.2020 г. в село Скутаре, област Пловдив, след като е употребил алкохол заедно с вуйчо си/пострадалият Д. С./, е възпроизвел изстрели с газов пистолет, при което Д. С. му направил забележка. Ядосан Й. С. взел нож и пробол Д. С. в областта на гръдния кош, а след това избягал и се опитал да се укрие. По-късно сам се предал в полицията.

Апелативният съд прецени като правилен извода на окръжния съд, че събраните до момента доказателства: разпити на свидетели, писмени и веществени доказателства, включително епикриза на пострадалия, обосновават предположение за съпричастност на Й. С. към инкриминирания опит за убийство. Пловдивският апелативен съд прие, че опасността за укриване и извършване на престъпление изхожда от тежестта на обвинението, преценена в аспекта на незначителността на повода за престъплението (спор заради бутилка алкохол), предходното агресивно поведение на жалбоподателя спрямо негови близки, миналото му осъждане за грабеж и данните за укриване (на себе си и на ножа) след посегателството. Ето защо намери, че единствената адекватна мярка за неотклонение е взетата от първата инстанция.

Определението на съда е окончателно.

Делото се разгледа посредством видеоконферентна връзка между ареста в Пловдив, където се намираше обвиняемият и зала №2 в съда, където заседаваше съдебният състав, прокурорът и защитникът на обвиняемия.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?