Следвайте ни

Още 6 ареста край Пловдив по стъпките на Гешев

viber icon

Още шестима нарушители са били задържани при Специализирана полицейска операция за противодействие срещу битовата престъпност в с. Трилистник, с. Скутаре и с. Рогош, съобщиха от прокуратурата. Както „Марица“ първа съобщи, днес главният прокурор Иван Гешев пристигна в Трилистник заради брутално нападение над местен пенсионер. Полицията също демонстрира активност и сложи белезниците на още няколко местни пакостници. 

Четирима мъже и две жени са задържани за срок от 24 часа по Закона за МВР при проведената на 5 и 6 април 2020 г. полицейска спецоперация. В акцията са участвали служители на секторите „Специализирани полицейски сили“ и „Пътна полиция“ към ОД на МВР-Пловдив и служители на Районно управление - Труд. 

Образувани са три досъдебни производства и три проверки във връзка с незаконно държане на акцизни стоки без бандерол – цигари, алкохол и нарязан тютюн, както и за незаконна сеч на дърва без писмено позволително. Шестимата задържаните са на възраст от 23 г. до 62 г. По време на акцията са проверени 125 лица и 119 моторни превозни средства, съставени са 11 акта и 6 фиша по Закона за движение по пътищата, както и 2 акта по Закона за българските лични документи и общо 10 акта за установяване на административно нарушение по Закона за здравето – струпване на хора в парк и безцелно движение по улиците на горепосочените села.

Както вече ви съобщихме, по време на операцията служители на отдел „Криминална полиция“  към ОД на МВР – Пловдив и на Районно управление -Труд, под ръководството на Окръжна и Районна прокуратура, гр. Пловдив, са установили и задържали двамата извършители на грабежа от дома на 86-годишен пенсионер в с. Трилистник.  По този повод главният прокурор Иван Гешев посети селото заедно с главния секретар на МВР Ивайло Иванов, окръжния прокурор на Пловдив Румен Попов и ст.комисар Йордан Рогачев, директор на ОД на МВР-Пловдив. 

Днес, 6 април 2020 г., Павел Асенов, на 32 г., и Ангел Маринов, на 16 г., са привлечени като обвиняеми за извършения в съучастие грабеж /престъпление по чл. 198, ал.1, вр. чл. 20, ал.2 от НК, а за непълнолетния извършител и вр. чл. 63, ал.1, т.3 от НК/. Двамата са задържани за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои прокуратурата да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях.

Костадин Аршинков

Костадин Аршинков

Зам. главен редактор

Костадин Аршинков е завършил Руска и Българска филология. Бил е репортер в „Пловдивски новини“, завеждащ екип „Кореспонденти“ в „Стандарт“ и зам. гл. редактор в „Новият глас“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

мръсна ци ганска с ган

06.04.2020 | 19:05

Смър т за циг анските бок луци!

Отговори
0 0

777

06.04.2020 | 17:50

Брава, това е начина. БХК няма ли да си изкаже по въпроса с правата на мангустите или са се скрили в хралупи те да не ги хване вируса

Отговори
2 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?