Следвайте ни

Осъдиха мъжа, убил моторист на пътя Пловдив - Асеновград

Пловдивският апелативен съд потвърди определението на Окръжния съд в града, с което е взета най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо 56-годишния Димитър И., съобщиха от пресцентъра на Съдебната палата.

Той е обвинен, че на 10 август т.г. на пътя от Пловдив за Асеновград, в района на КЦМ, при управление на моторно превозно средство е нарушил правилата за движение по пътищата, като по непредпазливост е причинил смъртта на мотоциклетист. Димитър И. не е спрял, а е избягал; управлявал е микробус, без да има необходимата правоспособност. За престъпленията, в които е обвинен, най-тежкото наказание, предвидено в закона, е "лишаване от свобода" от три до 15 години.

Апелативните магистрати са преценили, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение, че Димитър И. е извършил деянието, за което е обвинен, на базата на показания на очевидци, експертна медицинска справка и откритите следи по управлявания от него автомобил.

Апелативните съдии са приели още, че е налице опасност от извършване на престъпление и от укриване, тъй като Димитър И. е напуснал местопроизшествието.

Определението е окончателно.

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?