Следвайте ни

Осъдиха бандит, издърпал две чанти със стоки за 1000 лева

Изпечен бандит, който дърпал чанти на улицата в Пловдив, получи една година и четири месеца условна присъда с 4-годишен изпитателен срок. Това решиха магистратите от Окръжния съд в понеделник.

Срещу мъжа са повдигнати обвинения за това, че на два пъти, след като е бил осъден с влязла в сила присъда за друго такова престъпление, е отнел чужди движими вещи на обща стойност над 1000 лева. На 22 февруари той изчакал невинна жертва и издърпал чантата . В нея намерил само 53 лева, гримове, документи и банкова карта. Най-скъпи били 2 парфюма на обща стойност 58 лева.

Апашът останал недоволен от плячката и решил да пробва късмета си на банкомата. Използвал дебитната карта на жертвата, успял да източи 50 лева, след което картата била блокирана.

Подсъдимият обаче атакувал отново. На 3 март жертва станала друга пловдивчанка, която се разделила с дамската си чанта. Бандитът останал доволен, тъй като се сдобил с „iPad“, два мобилни телефона и дебитната карта на жената. Пак отишъл на банкомата, картата вече била блокирана и не успял да дръпне нито стотинка от устройството.

Полицията бързо успяла да спипа извършителя на двете нападения. Сега той ще трябва да заплати над 800 лева на пловдивчанките, които е обрал, както и 400 лева за разноските по делото.

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?