Следвайте ни

Осъден иска 100 бона за ремонт в затвора в Пловдив

Мъжът бил недоволен от положението си зад решетките, но не посочил срещу кого е жалбата

Куриозна жалба, пусната от затвора в Пловдив, събра очите на магистратите. Оплакването е било пуснато от осъден, излежаващ присъдата си зад решетките под тепетата, и е било разгледано от Административния съд този вторник.

Лишеният от свобода К.П.К. се ожалил пред Темида „от нетърпимото положение и ситуация, в която е поставен в затвора, от нечовешките условия в там, работата и отношението на служителите".

Едновременно с това излежаващият присъда депозирал искова молба за сумата в размер на 100 000 лева за ремонт на етажа, която „тази велика сила Г.Д.И.Н да преведе на Затвора Пловдив, след произнасяне на съда по казуса“.


Още в началото на юли съдът със свое разпореждане е оставил делото без движение и е задължил  К.П.К. изрично да посочи  срещу кой ответник е насочена жалбата. Той трябвало още да даде яснота кой административен акт на кой орган обжалва, в какво се изразява засягането на негови права, свободи и интереси, като изложи фактите в допълнение към жалбата.


Затворникът обаче не дал допълнителни разяснения по случая, дори когато съдът поискал това за втори път на 30 юли. Той не уточнил и дали ще представи иск за обезщетение, вследствие на какви вреди, срещу кого и в какъв размер.


По тази причина на 20 август съдия Янко Ангелов прекратил делото, като оставил неясната молба на затворника без разглеждане. 


Определението може да се обжалва в 7-дневен срок пред Върховния административен съд.

Костадин Аршинков

Ръководител екип „общество“

Костадин Аршинков е завършил Руска и Българска филология. Бил е репортер във вестниците „Пловдивски новини” и „Стандарт“. В „Марица” е редактор и ръководител на екип „Общество”.   Още

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?