Следвайте ни

Осъдиха тираджията, убил трима на пътя! Ето колко ще лежи зад решетките

viber icon

Пловдивският окръжен съд каза тежката си дума по делото срещу тираджията Ваклин Хъмчев, причинил смъртта на трима младежи при катастрофа на пътя Пловдив-Пазарджик миналата година. 

Магистратите определиха присъда в размер на 8 години лишаване от свобода, което намалиха с 1/3 и му наложиха наказание от 5 години и 4 месеца затвор при общ режим. Съдът налочи на Хъмчев и наказание, според което няма да може да шофира 5 години и 6 месеца. 

Делото беше разгледано в рамките на едно заседание. Тираджията призна изцяло вината си, както и фактите и обстоятелствата, изложени в обвинението. По време на съдебното заседание Хъмчев изрази съжаление за инцидента, като заяви, че на никой не пожелава подобно нещо, и изказа съболезнования на близките на пострадалите.

На 13 май 2019 година Ваклин пътувал по работа до град Стамболийски с товарен автомобил „Скания“ и закачено ремарке „Шмитц“. Около о1,30 часа след полунощ излязъл от града, като целта му била да се прибере в Златоград. Тръгнал по първия изход на кръговото кръстовище, вместо по втория, за да се качи на автомагистрала „Тракия“. Разбрал, че е объркал пътя и на отбивката за село Цалапица на пътя Пловдив-Пазарджик дал на заден ход, без да има видимост по време на маневрата. По това време по същия път Пловдив – Пазарджик, в посока от изток на запад, се движел със скорост 89 км/ч лек автомобил БМВ, управляван отединия от загиналите младежи. Приближавайки кръстовището, шофьорът на БМВ-то видял навлизащия влекач с полуремарке, които се движели на заден ход с 10 км/ч. Екстремно задействал спирачната система на БМВ-то, но въпреки това предната част на лекия автомобил се ударила в дясната страна на полуремаркето и последвал фаталния удар с три жертви.

Присъдата подлежи на протест и обжалване в 15-дневен срок пред Пловдивския апелативен съд.

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

киро кардана

киро кардана

19.08.2020 | 02:16

много добре е направил човека. Спасил е някоя баба от грабеж и брутално убийство. Трябва награда, а не присъда на такива хора. като гледах онва неграмотно полу-човече как кълнеше на някакъв неразбираем език, направо се зарадвах че са с трима по-малко.

Отговори
1 0
Тираджия

Тираджия

19.08.2020 | 01:44

Да ама сиган и пътен знак да разчита е трудно. При ограничение 60 бавареца се е движил бързичко,тира е добре осветен отзад и с 10 км на ход не е проблем за движението. Значи колегата е внимавал,а мангустите къде са бляли? Ремаркетата имат допълнителни осветление за заден ход.

Отговори
2 0
Един шофьор

Един шофьор

18.08.2020 | 19:32

Защо не пишете че тези млади хора са цигани за татяна знаците не важат ли ? Там има ограничение до 60 км и е било през ноща не са ли видяли толкова голям тир или са карали и спали? Веднага да се освободи колегата и да се НАГРАДИ !!!!

Отговори
3 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?