Следвайте ни

Осъдиха сводниците Илиян и Линка, въртели бардак в Пловдив

viber icon

Сводниците Илиян и съпругата му Линка, въртели бардак в центъра на Пловдив, се сдобиха с условни присъди. 43-годишният софиянец е с наложено наказание от 3 години „лишаване от свобода“ с изпитателен срок от 5 години и глоба от 10 000 лева. На 27-годишната Линка присъдата е 2 години затвор условно с изпитателен срок от 4 години, както и глоба от 6000 лева. Двойката се е признала за виновна и е успяла да постигне споразумение с прокуратурата, което първоначално бе отхвърлено заради неточности, но вече е факт. 

Обвинението към тях е за трафик на хора с цел сексуална експлоатация и гласи, че заедно са склонили 5 жени да проституират, обещавайки им пари. Илиян е осъден и за това, че при задържането му е открито малко количество кокаин.  

С присъди се сдобиха и двамата таксиметрови шофьори, ескортирали труженичките. Те също са се признали за виновни. Единият ще лежи 10 месеца в затвора при първоначален общ режим и ще плати глоба в размер на 8 бона, а вторият е с наказание от 1 година затвор условно с 3 години изпитателен срок. 

Определението на Районния съд в Пловдив е окончателно.

Припомням, че пловдивската полиция разби схемата с проститутките в края на февруари. 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?