71

Осъдиха подкупния агент от ДАНС, поискал 1500 лв. от фермер

Борислав Христов призна фактите в обвинителния акт и наказанието му бе редуцирано с 1/3

 

Една година условно с три години изпитателен срок. Тази присъда чу 49-годишният служител на ДАНС-Пловдив Борислав Христов, които си поиска и взе подкуп от карловски фермер. Арестуваният дансаджия призна изцяло фактите в обвинителния акт и така наказанието му бе редуцирано с 1/3. Със същата присъда Христов бе осъден на глоба в размер на 2000 лева, като съдът го лиши от право да заема държавна длъжност в сферата на националната сигурност за срок от 1 година.

Припомняме, че Христов бе хванат на 11 ноември след взет подкуп в размер на 750 лв. от карловски фермер. Агентът казал на изнудвания, от село Ведраре, че срещу него има подаден сигнал, че неправомерно присвоява отпуснати му от ДФ "Земеделие" средства. За да не го дава на прокуратурата, Христов поискал 1500 лв., които му били дадени. След това пожелал още 1000 лв., но междувременно фермерът информирал службите. Така среща се състояла между двамата, но била капан. Христов получил 750 лв, като минути след това го заловили и го тикнали право в ареста. 

Присъдата не е окончателна и подлежи на обжалване пред Апелативния съд в 15-дневен срок.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Стоичков

Стоичков

05.10.2022 | 19:19

Така работи съдебната система,признаваш вина и ти редуцират наказанието и една година си почиваш. За такива не трябва никога повече да са на държавна служба и това,че при първия сигнал срещу него са го хванали,дали през служебната си кариера не е имало и други потърпевши. За такива "служители" трябва цялостна ревизия на доходите,недвижимото и движимо имущество и тогава да се произнасят присъди.

Отговори
5 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?