Следвайте ни

Осъдиха петима пловдивски полицаи за грабеж на цигари и 20 бона подкуп

viber icon

Окръжният съд в Пловдив осъди за грабеж и подкуп петима полицейски служители - 33-годишният Петър Атанасов, 45-годишният Стефан Модев, 32-годишният Валентин Гоцев, бившият шеф на Районното управление в Раковски Георги Илиев на 38 години и Желязко Колев на 33 години.

Атанасов и Модев отнели със сила и заплашване 5 000 кутии цигари, марка „Busi-nees royals“ за общо 37 500 лева, както и 1 500 евро, 200 турски лири, 960 лева, плюс кожен калъф за документи, всичко отнето на обща стойност 41 500 лева от търговеца на нелегалните цигари.

През декември 2016 година търговецът карал буса си и спрял на светофар до кръстовище на парк „Лаута“, спрял на светофар. Петър и Стефан били наясно какво вози търговеца от квартал „Столипиново” и спрели буса му за проверка. Разпоредили му да слезе, поставили му белезници на ръцете и го заплашили, че ако не им се подчинява, ще влезе в затвора. През това време на мястото  пристигнал друга кола -  „Фолксваген Пасат“, в който натоварили 5 000 кутии цигари без бандерол от буса. От кожена чанта в колата на търговеца взели пари в различни валути. 

След това престъпление и арестите на Модев и Атанасов, от дирекция „Вътрешна сигурност” в МВР започнали да разследват получени информации за замесени и други полицаи. 10 месеца по-късно били хванати началникът на полицията в Раковски Георги Илиев и подчинените му „младши разузнавач” в група „Криминална полиция“ Валентин Гоцев и младши инспектор Желязко Колев.

На 15 март 2017 г. търговецът на цигарите без бандерол получил призовка да се яви в Районното управление в Раковски. Според прокуратурата преди това Стефан Модев, Георги Илиев, Валентин Гоцев и Желязко Колев се били договорили да го извикат. Там те му казали, че „работата е сериозна” и поискали  20 000 лева, за да не го разследват. Няколко дни по-късно на полски път край село Войводиново Стефан Модев чакал в черен джип, когато свидетел му предал парите. Модев разделил парите с останалите съучастници.

Магистратите осъдиха Петър Атанасов на 6 години лишаване от свобода при първоначален строг режим.

На Стефан Модев наложиха едно общо най-тежко наказание в размер на 6 години лишаване от свобода при първоначален строг режим, глоба в размер на 6000 лева и лишаване от право да заема длъжност в органите на МВР за срок от 6 години.

4 години ще лежи Валентин Гоцев при първоначален общ режим, ще трябва да плати глоба в размер на 4000 лева и няма да има право да заема длъжност в органите на МВР за срок от 5 години.

3 години затвор магистратите определиха за Желязко Колев, като отложиха присъдата с изпитателен срок от 5 години, глоба в размер на 3000 лева и лишаване от право да заема длъжност в органите на МВР за срок от 4 години.

Бившият шеф на Раковски ще лежи 5 години при първоначален общ режим, ще плати глоба в размер на 5000 лева. Той е лишен от право да заема длъжност в органите на МВР за срок от 6 години.

Осъдените ще трябва да заплатят и стойността на откраднатото, както и 5000 лева на частния обвинител за направените разноски за повереник. 

Присъдата подлежи на протест и обжалване в 15-дневен срок пред Пловдивския апелативен съд.

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

ПРАВДОЛЮБ НОЖАРОВ

ПРАВДОЛЮБ НОЖАРОВ

09.07.2020 | 18:09

ЕДНА ОТ МНОГОТО ЧЕНГЕДЖИЙСКО- МАФИОТСКИ ,, ДРУЖИНКИ'' !!!! НАГЛОСТ, ЛИЦЕМЕРИЕ, АЛЧНОСТ И ПРОСТОТИЯ, СЪЧЕТАНИ С БАНДИТИЗЪМ И КРЕТЕНИЗЪМ- ПОДАВЛЯВАЩОТО МНОЗИНСТВО ПОЛИЦАИ В БГ!!! БОКЛУЦИ!!!!

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?