3906

Опростиха 3 бона глоба на шофьор с БМВ за дрифт, не бил толкова демонстративен

Шофьор с БМВ се размина със солена глоба от 3000 лв., спаси и книжката си, след като съдът отмени наложеното му от полицията наказание. 

Млдежът зад волана бил забелязан от служители на реда да дрифти. Това се случило на кръстовище в Асеновград. Те видяли, че седналият зад волана извършил обратен завой, при което рязко подал газ, гумите изсвирили, а задницата на автомобила поднесла последователно в едната и другата посока, след което навлязъл в отбивка за хотел и паркирал в локалната улица.

Веднага след това,  полицейските служители спрели зад автомобила и извършили проверка на шофьора. Съставили му акт за 3000 лв. и му отнели книжката за година.  Младежът с БМВ-то обжалвал санкциите. Магистратите ги отменили. Според съдът поведението му зад волана на пътя "следва да е дотолкова активно и демонстративно, че да се отличава с определена степен на обществена опасност", че да бъде санкционирано. Поради тази причина и поради факта, че има взаимноизключващи се показания, мъжът с немското возило се разминал със суровото наказание. 

Решението все пак подлежи на обжалване пред Административния съд в града под тепетата. 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?