2374

Оправдаха земеделска производителка за присвояване на европейски средства

Апелативните магистрати в Пловдив отмениха присъдата на земеделска производителка от Кърджали и я оправдаха.  Тя е осъдена на една година лишаване от свобода условно с изпитателен срок от три години, след като е призната за виновна за злоупотреба със средства от субсидии от европейски фондове в размер на 2 450 лева.

На 31 май 2013 г. производителката е подала заявление пред ДФ „Земеделие“ в Кърджали за подпомагане на земеделци. Проверка от фонда обаче установила, че е подала неверни данни. Става дума за 8 хектара, за които нямало сключени договори за наем със собствениците на земята. Пред съда жената заяви, че е имала устна договорка за ползването на въпросните земи и е плащала на ръка рентата на собствениците.

Пловдивският апелативен съд прецени, че с оглед малозначителността на деянието, ниската стойност, изтеклият голям период от време от извършване на деянието, чистото съдебно минало на производителката и явната незначителна обществена опасност са достатъчно предпоставки за отмяна на присъдата.

Решението на Апелативния съд подлежи на обжалване и протест пред ВКС в 15-дневен срок от днес.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Elena

Elena

24.06.2022 | 12:06

Кредит във Франция, Германия, България, Белгия, Хърватия и други страни. Предложение за заем и сериозна инвестиция от €1,000 до €700,000 годишна лихва от 2%, ако имате нужда, моля свържете се с нашия имейл адрес: [email protected] Благодаря

Отговори
0 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?