49

Опасно е да си кавалер: Непознат помогна на паднала пловдивчанка, получи юмруци

Пловдивски кавалер получи здрави юмруци, след като опита да помогне на паднала жена. Екшънът се разиграл пред блок в район "Източен". 

Мъж и приятелката му отишли на гости на свой добър приятел. Тръгнали си от апартамента му към 03.00 часа вечерта. Още на вратата дамата позвънила по телефона и извикала такси.  Двойката започнала да слиза по стълбите, като пловдивчанката се движела бавно, тъй като била инвалид и изпитвала затруднения. В момента в който двамата стигнали стълбищната площадка на първия етаж, те се скарали. Жената загубила равновесие и паднала на стълбите. В същия момент във входа влязъл непознат, който се прибирал в дома си в блока. Виждайки падналата пловдивчанка, той решил да й помогне да стане - навел се и й подал ръка. Нейният съпруг  обаче вместо да му благодари, реагирал остро и започнал да го налага с юмруци.

Кавалерът паднал на земята след нанесените силни удари по главата и гърдите. Бил силно изненадан, тъй като по никакъв начин не
провокирал разярения мъж. Двойката излязла през входа на блока на улицата, където междувременно бил пристигнал повиканият таксиметров шофьор. 

Пребитият се изправил и ги последвал, като запитал побойника: „Какво става, защо ме удряше, защо беше всичко това?“, но той не отговорил, а се качил в таксито. От ударите цялото лице на пострадалия било изцапано в кръв, което било забелязано и от таксиметровия шофьор. 

Все още недоумяващия какво се е случило кавалер подал сигнал в полицията. На място пристигнали униформени, които го откарали до близкото районно, за да даде показания. Малко след това побойникът бил задържан. Изправен пред съда, той  обяснил, че пребитият от него му поискал лична карта и заявил, че няма да го пусне, докато не я види. Дори и това да е така, не би следвало отговорът да е побой, смятат магистратите. 

В крайна сметка биячът е с наложена глоба 1000 лв. 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 4 оценки
5/5 от 4 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Историики

Историики

16.02.2023 | 16:06

За невъзрастни ......

Отговори
1 2

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?