Следвайте ни

“Опасен чар“ в Пловдив: Мъж се прави на механик 4 години с фалшива диплома

viber icon

Мъж работил повече от 4 години като машинен оператор в асеновградска фирма, след като представил фалшива диплома.  Точно като един любим герой на Тошко Колев.

В началото на октомври 2016-а в Пловдив той подал заявление за назначаване на работа, както представил диплома за средно специално образование в Техникум по металургия и механоелектроника „Цар Иван Асен II”  - Асеновград пред експерт по човешки ресурси. 

Всичко било наред и мъжът започнал работа. Така изкарал няколко години, докато не бил разкрит. Макар дипломата да изглеждала като истинска, със серия и регистрационен номер, след проверка се установило, че такава в системата не съществува. 

Четири години по-късно, в средата на януари 2020-а, мъжът направил и друга издънка. Пред служителка от бюрото за издаване на документи за самоличност в полицията в Асеновград той представил преправена шофьорска книжка и фалшив контролен талон.  Поводът бил подаване на заявление за издаване на нова лична карта. 

Работникът е изправен пред съда след повдигнато обвинение, но защитата му е постигнала споразумение с прокуратурата в края на миналата седмица за условна присъда. Магистратите му определили 6 месеца затвор с изпитателен срок от три години за измамите. 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?