49
Следвайте ни

Опасен чар в Пловдив: Измамникът Ястребовски влиза в съда

viber icon

Делото срещу пловдивският Ястребовски влиза в съда. 38-годишният  Ангел ще отговаря за ред измами, които извършил в рамките на 3 месеца през 2018-а, а те никак не са малко. 

Мъжът се представял с името Александър. Омаял главата на жена от Пловдив, с което е успял да й нанесе имотна вреда за над 36 бона. 


Ангел и жената се запознали чрез интернет сайт, като по-късно се срещнали и на живо. Той се представил с името Александър. Твърдял, че притежавал охранителна фирма и е представител на чуждестранен бизнес партньор, който обзавеждал офис у нас.

 В тази връзка я заблудил, че бил закупил оборудването за офиса, но не му достигали пари за скъп мобилен телефон. Пострадалата взела такъв на лизинг и му го дала. По негово настояване и със същата версия, той поискал още два скъпи телефона. Жената нямала възможност да ги закупи на свои име. Тя помолила две нейни приятелки да направят това и Ангел получил исканите телефони

Впоследствие той я заблудил и поискал пари за лечение на дете в чужбина, за откриване на банкови сметки, за плащане на осигуровки и за неустойки за освобождаване от охранителната фирма, което не отговаряло на истината.

Влюбената жена изтеглила няколко кредита, а така също искала пари от родителите си и нейни познати, които й предоставяли сумите, а тя му ги давала без да подозира нищо. А Ангел ги харчел за лични нужди. Когато дамата започнала да си иска парите, той престанал да си вдига мобилния телефон. 

Пловдивският Ястребовски не е възстановил парите. По делото са разпитани множество свидетели, извършени са разпознавания, очни ставки и други. Предстои да се насрочи разпоредително заседание по делото. 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Станимъка

Станимъка

19.10.2021 | 04:58

Ангелчо не е виновен... явно въздуха в Асеновград ги прави такива безкруполни тарикати.

Отговори
0 0
НОСТРАДАМУС

НОСТРАДАМУС

16.10.2021 | 02:16

Докато има овце,ще има и касапи.

Отговори
6 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?