Следвайте ни

Опандизиха пастир за въоръжен грабеж

viber icon

Пловдивската Районна прокуратура повдигна днес обвинение за кражба на 42-годишния Днес осъдиха П.П. Случката се разиграва на 24.09.2019 г. в землището на гр. Хисаря. 

Обвиняемият П.П. работел като пастир на стадо крави. На 24 септември 2019 г. изкарал на паша животните в местност край Хисаря. Наблизо минавала река, където имало тръба с течаща минерална вода. По това време пострадалият мъж отишъл там да се къпе. Той се познавал с жената, с която П.П. живеел на съпружески начала и също била пастирка. Двамата били наети на работа от собственика на животните.  Жената продавала мляко на пострадалия, когато идвал на почивка в града.

Докато пострадалият бил във водата, към него се приближил П.П. и насочил нож с думите: „Давай 50 лева. Дължиш пари. Вземал си мляко, без да плащаш. Сега ще те заколя. Тук никой няма да те чуе“. Пострадалият се уплашил, излязъл от реката и  тръгнал към дървото, където си бил оставил вещите си. Обвиняемият отново се приближил с ножа, насочил го към сърцето му и поискал пари.

П.П. държал в едната си ръка и белезници, като заплашил пострадалия, че ще го върже с тях и ако не му даде пари, ще му отреже главата и ще я хвърли в реката. Пострадалият отговорил, че не носи пари и показал вещите си. Обвиняемият пребъркал джобовете на панталона му и оттам взел ключодържател с четири ключа. След това се отдалечил и предупредил пострадалия да стои на мястото и да не мърда.

По-късно е бил подаден сигнал на тел. 112. Обвиняемият П.П. е задържан от полицейските служители край реката и от него са иззети ключовете, белезници и нож с дължина на острието 11 см.

Спрямо П.П. е взета от съда мярка за неотклонение „задържане под стража“. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?