Следвайте ни

Опандизиха пастир за въоръжен грабеж

viber icon

Пловдивската Районна прокуратура повдигна днес обвинение за кражба на 42-годишния Днес осъдиха П.П. Случката се разиграва на 24.09.2019 г. в землището на гр. Хисаря. 

Обвиняемият П.П. работел като пастир на стадо крави. На 24 септември 2019 г. изкарал на паша животните в местност край Хисаря. Наблизо минавала река, където имало тръба с течаща минерална вода. По това време пострадалият мъж отишъл там да се къпе. Той се познавал с жената, с която П.П. живеел на съпружески начала и също била пастирка. Двамата били наети на работа от собственика на животните.  Жената продавала мляко на пострадалия, когато идвал на почивка в града.

Докато пострадалият бил във водата, към него се приближил П.П. и насочил нож с думите: „Давай 50 лева. Дължиш пари. Вземал си мляко, без да плащаш. Сега ще те заколя. Тук никой няма да те чуе“. Пострадалият се уплашил, излязъл от реката и  тръгнал към дървото, където си бил оставил вещите си. Обвиняемият отново се приближил с ножа, насочил го към сърцето му и поискал пари.

П.П. държал в едната си ръка и белезници, като заплашил пострадалия, че ще го върже с тях и ако не му даде пари, ще му отреже главата и ще я хвърли в реката. Пострадалият отговорил, че не носи пари и показал вещите си. Обвиняемият пребъркал джобовете на панталона му и оттам взел ключодържател с четири ключа. След това се отдалечил и предупредил пострадалия да стои на мястото и да не мърда.

По-късно е бил подаден сигнал на тел. 112. Обвиняемият П.П. е задържан от полицейските служители край реката и от него са иззети ключовете, белезници и нож с дължина на острието 11 см.

Спрямо П.П. е взета от съда мярка за неотклонение „задържане под стража“. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Знаете ли какво представляват бездимните технологии за нагряване на тютюн?