2374
Следвайте ни

Окръжният прокурор Ваня Христева за агента от ДАНС: Ще бъдем безкомпромисни!

viber icon

Прокуратурата ще бъде безкомпромисна при подобни случаи на корупция, като този със задържания служител на ДАНС. Това каза окръжният прокурор на Пловдив Ваня Христева на брифинг пред журналисти, предаде репортер на "Марица". 


На задържаният служител на ДАНС в града под тепетата му била възложена задачата да извърши проверка на фермери, за които се твърди, че получават неправомерно средства от ДФ "Земеделие".  Така се срещнал с фермер от Карлово, който впоследствие изнудвал. 


"При среща в Карлово служителят заявил на фермера, че срещу него има проверка и данни, че е извършил нарушение. Казал му, че ако не иска да бъде предаден на прокуратурата, следва да плати определена сума, в случая 1500 лв.. В притеснението си, фермерът дал парите. След това на нова среща са му поискани допълнително 1000 лв. Междувременно фермерът сигнализирал отдел "Вътрешна сигурност". Така минути след получаване на втори подкуп в размер на 750 лв., служителят е заловен. Банкнотите са открити у него при извършен личен обиск", каза наблюдаващият прокурор по делото Петър Петров. 
 

 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Или

Или

13.11.2021 | 17:30

Към онзи вашия колега с гелосаната кратуна! Айде моля те, Ваня, без клишета!

Отговори
0 0
СамоРашковНижеДаВиВкараВред

СамоРашковНижеДаВиВкараВред

12.11.2021 | 17:13

Колкото сте"безкомпромистни" и към този с нощното шкафче ли?

Отговори
5 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?