Следвайте ни

Окончателно: Синът на Катя Лерца – в ареста, един от аверите му пропя и се измъкна

viber icon

Апелативният съд в Пловдив поряза мераците за излизане от ареста на Костадин Костадинов - син на Катя Лерца, която през 2017-а прегази полицай до "Лаута", и на аверите му Йордан Арбалиев и Стефан Харизанов.  Те са обвинени за отвличането и грабежа на 44-годишния пловдивчанин Костадин Чaпарев в нощта на 19 септември. 

И тримата остават зад решетките, но съдът пусна четвъртият участник в отвличането - Илиян Смиленов под парична гаранция от 5000 лв. Той е направил самопризнания. В онази нощ е управлявал возилото, с което е бил отвлечен Чапарев. 

Съдът прецени, че Смиленов  в по-малка степен е участвал в извършеното отвличане, а по отношение на съпричастността му към грабежа няма достатъчно убедителни доказателства да е заплашвал или удрял пострадалия. За това съдът прецени, че уважава жалбата на адвокатите му за промяна на мярката за неотклонение.

Няма опасност четиримата да се укрият, но за трима от тях има опасност да извършат престъпление при една по-лека мярка за неотклонение, мотивира съдът своето определение. 

Срещу четиримата са подигнати по две обвинения – за отвличане на техен познат и за грабеж на същия, от който през нощта на 19 септември са взели чрез сила и заплашване мобилен телефон, 20 лева и дебитна карта. Откарали пострадалия на хижа Здравец, нанесли му побой, съблекли го чисто гол и издевателствали над него.

Заседанието по делото се проведе чрез видеоконферентна връзка между ареста, където се намираха обвиняемите, и съдебната зала, в която бяха съдебният състав, прокурорът и защитниците им.

Определението на Апелативния съд е окончателно.

 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво първо да построи община Пловдив с парите от заема, който смята да тегли?